Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In deze skigebieden kun je nu al op wintersportvakantie

Stoeltjeslift in Engelberg

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Nu de skigebieden in Oostenrijk door de lockdown tot uiterlijk 13 december alleen open zijn voor de locals, denken veel mensen dat een wintersportvakantie op dit moment lastig is, maar dat valt reuze mee! Na een winter zonder wintersport kunnen we ons voorstellen dat je niet kunt wachten om weer in de sneeuw te zijn en zo snel mogelijk die kant op wilt. Daarom zetten we in dit artikel per land de skigebieden op een rijtje waar je op dit moment op vakantie kunt om te skiën en te snowboarden.

Nu in Nederland ook de eerste vorst is gemeten, kan het winterseizoen niet snel genoeg beginnen. De dikke jas is uit de kast en alle ski’s roepen om weer gebruikt te worden. Benieuwd waar dat komende weken al kan? Je leest het hieronder!

Een wintersportvakantie is ook nu mogelijk

Ondanks dat Oostenrijk nu in lockdown is, is een wintersportvakantie naar de Alpen nog steeds mogelijk. Verschillende skigebieden in Duitsland, Frankrijk, Italië en Zwitserland zijn namelijk al open en staan te trappelen om wintersporters weer te ontvangen. In meerdere hooggelegen skigebieden of gebieden met een gletsjer draaien de skiliften inmiddels en hier kun je nu al genieten van een heerlijke wintersportvakantie.

Hier kun je nu naartoe op wintersport

In Duitsland, Frankrijk, Italië en Zwitserland bieden meer dan genoeg mogelijkheden voor een fijne wintersportvakantie. Sommige gebieden zijn al open, andere gebieden openen komend weekend hun eerste liften en pistes. Hieronder zetten we per land op een rijtje waar je naartoe kunt op wintersport:

Duitsland:

Frankrijk:

  • Les 3 Vallées: skiën in Val Thorens is sinds 20 november mogelijk, 4 december opent de rest van het gebied
  • Tignes – Val d’Isère: skiën op de Grande Motte gletsjer is al sinds 16 oktober mogelijk, 27 november opent het winterskigebied

Vind hier jouw accommodatie in Frankrijk

Italië:

Op zoek naar een fijne accommodatie in Italië?

Zwitserland:

  • Davos Klosters: eerste liften en pistes in Davos Parsenn zijn open
  • EngelbergTitlis: wintersport mogelijk sinds 9 oktober
  • Les Diablerets: wintersport in Glacier 3000 mogelijk
  • Matterhorn Paradise: skiën op de Matterhorn gletsjer al mogelijk, vanaf 27 november is ook skigebied Gornergrat geopend. De link tussen Zermatt en Cervinia is open
  • Saas-Fee: wintersport mogelijk sinds 30 oktober

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in