Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste liften en pistes Dolomiti Superski vanaf vrijdag open

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Goed nieuws! Dolomiti Superski, de grootste skiregio van Italië, opent komende vrijdag de eerste liften en pistes voor komend winterseizoen. Ook zij hebben in coronatijd niet stilgezeten en met de nodige vernieuwingen kunnen de Italianen hier ook niet wachten tot het seizoen weer begint. De eerste liften en pistes openen 26 november en vanaf 4 december start het skiseizoen in de hele Dolomiti Superski.

Deze gebieden in de Dolomiti Superski starten komend weekend het seizoen

Berichten van skigebieden die opengaan laten ons wintersporthart altijd weer een beetje sneller kloppen. Zeker nu die berichten steeds vaker voorbij komen. De meeste gebieden in de Alpen starten in december met hun winterseizoen, maar er zijn er een paar die toch eerder open gaan. Zo ook een aantal gebieden die onderdeel zijn van Dolomiti Superski in Italië. Deze regio telt 12 skigebieden en in 6 daarvan gaat komend weekend het skiseizoen al van start. Welke dat zijn? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Obereggen – Seizoenstart op 26 november
  • 3 Cime Dolomiti – Seizoenstart op 27 november
  • Arabba – Seizoenstart op 27 november
  • Carezza – Seizoenstart op 27 november
  • Kronplatz – Seizoenstart op 27 november
  • Val di Fiemme – Seizoenstart op 27 november

In de rest van de skigebieden start het winterseizoen op 4 december.

Coronamaatregelen Italië

Komende winter moeten we in Italië nog rekening houden met de geldende coronamaatregelen. Zo moet je een FFP2-mondkapje dragen in de skiliften, worden er routes aangelegd die de minimale afstand van 1 meter garanderen en heb je voor het gebruik van de liften een Groene Pas nodig. Deze geldt in veel Alpenlanden en wordt ook wel 3-G-regel genoemd. Maar hoe gaan ze die controleren? Dolomiti Superski heeft hierop een eenvoudige oplossing bedacht. Je kunt je skipas online of bij de liftkassa kopen, maar deze is pas geldig nadat je via je telefoon, tablet of laptop online hebt aangetoond dat je gevaccineerd, genezen of getest bent. Dit doe je elke dag tijdens je vakantie. Kleine moeite en je hoeft zo niet elke dag in de rij voor de kassa. Met welke maatregelen je in Dolomiti Superski nog meer te maken hebt, zie je in de Instagrampost hieronder.

Wintersport in Dolomiti Superski

Met ruim 1200 km aan pistes, 450 liften en 12 skigebieden is Dolomiti Superski de grootste skiregio van Italië. De Italiaanse keuken, perfect geprepareerde pistes en de mooiste uitzichten komen hier samen in een vakantie. Alle gebieden liggen midden in de indrukwekkende Dolomieten en ze zijn allemaal toegankelijk met één skipas, ideaal voor de kilometervreters dus. Over kilometer vreten gesproken: ben je hier op wintersport, dan moet je de Sellaronda een keer geskied hebben. Deze skitocht loopt rondom het Sellamassief en laat je de mooiste plekken van de regio zien. Andere mooie tochten en absolute must-do’s in de Dolomiti Superski zijn de Giro della Grande Guerra en de Giro delle Cime. En vergeet onderweg niet te stoppen bij een van de fijne berghutten voor een goede pizza of pasta. Lekker eten hoort er namelijk ook bij!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in