Nieuwsalert per mail ontvangen

In de spotlight: Orcières Merlette

Wintersportredacteur

De winter laat nog even op zich wachten in de lagergelegen skigebieden, maar de winterkriebels worden alleen maar erger. Zeker als we de aflevering van 24 UUR IN Orcières Merlette terugkijken. Tijdens zijn tijd hier kwam een droom van Frank uit, hij mocht namelijk een tocht maken met sledehonden. Dit en nog veel andere dingen stonden op de planning voor deze één na laatste aflevering van 24 UUR IN.

Orcières Merlette

Het dorp ligt op ongeveer 1850 meter hoogte en ligt op de zuidhelling van de berg, waardoor de zon hier minimaal 300 dagen per jaar schijnt. Orcières is gebouwd rondom de Saint-Laurent kerk. Naast deze kerk staat een beeld van de beer, gemaakt naar de naam van het dorp. ‘Orières’ betekent namelijk ‘het hol van de beer’. Het dorp heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een echt familiedorp met veel historie.

 

Skigebied

Het skigebied biedt toegang tot ruim 100 kilometer pistes. Ondanks dat dit niet zo veel is, hoeft niemand zich hier te vervelen. Er zijn blauwe, rode en zwarte pistes en er zijn ook genoeg mogelijkheden voor de freeriders. Veel hotels en chalets zijn direct aan de piste gebouwd, waardoor je de voordeur uitstapt en meteen op de piste staat.

Het gebied biedt ook veel alternatieve activiteiten. In het grote winterpark kan je je namelijk helemaal uitleven op een van de snowtubingbanen of een tocht maken met de sledehonden. Voor de echte fanatiekelingen is er nog de mogelijkheid om de zipline te pakken van de ene naar de andere kant van de berg.

24 UUR IN

Hieronder vind je de complete aflevering van 24 UUR IN Orcières Merlette. Hierin is onder andere te zien hoe Frank de zipline overleeft, een tocht met sledehonden maakt en geniet van de lokale specialiteiten uit de Franse keuken. Daarnaast ging hij natuurlijk ook op pad om het skigebied te verkennen.

TIPS ORCIERES MERLETTE

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in