Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In de spotlight: Oberstdorf – Kleinwalsertal

Wintersportredacteur

Terwijl we aftellen tot we beginnen met het nieuwe seizoen van 24 UUR IN, blikken we nog even terug naar afgelopen winter. Toen was Oberstdorf – Kleinwalsertal één van onze bestemmingen. In dit Duits-Oostenrijkse gebied had Frank de mazzel om lekker veel te mogen skiën. Na het skiën bracht hij nog een bezoekje aan Sanne en Boaz, twee Nederlanders die naar Oostenrijk zijn verhuisd.

 

Oberstdorf – Kleinwalsertal

Het dorp Oberstdorf is de afgelopen jaren gegroeid tot één van de meest populaire wintersportbestemmingen in Duitsland. Oberstdorf heeft nog een oud centrum, met uiteraard een kerk in het midden van het dorp. De natuur is van groot belang in het dorp, zo mogen alleen milieuvriendelijke auto’s het dorp in en wordt een groot deel van de stroom opgewekt door zonnepanelen.

Skigebied

Het skigebied biedt genoeg mogelijkheden voor zowel de beginners als de gevorderde skiërs. Er is ongeveer 130 kilometer piste en er zijn 48 liften. Ook bevindt de langste afdaling van Duitsland zich in dit gebied. Deze afdaling is 7,5 kilometer lang en kan zowel via een rode als een zwarte piste geskied worden. Wat het gebied nog meer bijzonder maakt, is dat het in Oostenrijk en in Duitsland ligt. Je kunt van het Duitse gedeelte de skibus pakken naar de andere kant van het gebied, waar je in Oostenrijk kunt skiën.

24 UUR IN

Bekijk wat Frank allemaal heeft gedaan in de complete aflevering hieronder.

Emigreren naar Oostenrijk

In de aflevering sprak Frank met Sanne en Boaz. Zij verhuisden in 2017 naar Oostenrijk en zijn daar hun eigen lodge begonnen, de KWT Lodge. In het artikel hieronder lees je hoe dat allemaal is verlopen.

Nederlandse freeskiërs starten eigen lodge in Kleinwalsertal

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in