Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Hoe gaat de kunstsneeuw zich deze week houden?

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is de vraag die vaak langskomt in de Oostenrijkse en Franse skigebieden. We hebben dit jaar te maken met uitblijvende sneeuwval, waardoor de skigebieden zich afgelopen weken flinke zorgen hebben gemaakt. Nu bekend is geworden dat er weer sneeuw in aantocht is, moeten de pistes het nog een week gaan volhouden. Maar hoe zijn de pistecondities op dit moment en wat staat de wintersporters die deze week op vakantie zijn te wachten?

In de aanloop naar de kerstvakantie kwamen er verontrustende berichten vanuit de skigebieden. De kunstsneeuwpistes zouden honderden mensen wel aankunnen, maar als er duizenden wintersporters tegelijk van de pistes afrazen dan zou het een heel ander verhaal worden. Nu zijn we een week verder en zijn die duizenden mensen erover heen gegleden. Wat zijn de condities nu?

De hogergelegen skigebieden hebben gelukkig nog steeds goede pistecondities en hebben veel verbindingen en skiliften kunnen openen. In de nacht vriezen de pistes helemaal op, waardoor er in de ochtend genoten kan worden van strak geprepareerde pistes. Rond 11.00 uur wordt het warmer in de skigebieden en dat is direct merkbaar aan de sneeuw. Tot 14.00 uur zijn de pistes in goede conditie, maar daarna worden de pistes minder en ontstaan er veel sneeuwhopen. Voor beginnende skiërs niet ideaal, want de papperige sneeuw maakt het maken van bochten een stuk lastiger en zorgt voor een zwaardere belasting van de benen.

Er zijn tal van lagergelegen skigebieden waar skiën nog steeds niet mogelijk is. Een groot drama voor de skigebieden, maar ook voor de wintersporters die er hun wintersportvakantie hadden geboekt. Laat je goed adviseren over de wintersport mogelijkheden in de Franse, Italiaanse, Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse skigebieden, want ook de Nederlandse media zit er op dit moment vaak naast. Zie hier bijvoorbeeld de verkeerde berichtgeving die Editie NL naar buiten bracht over de wintersportmogelijkheden in Oostenrijk.

De pistes gaan het weer zwaar krijgen deze week, maar houden het naar verwachting, naar omstandigheden, goed vol. Laten we maar hopen dat de sneeuw iets sneller de Alpen gaat bereiken zodat de pistes een handje geholpen worden. Tot die tijd moeten we roeien met die riemen die we hebben! Genieten van de zon en blij zijn dat we überhaupt kunnen skiën in de Alpen.

Enjoy!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in