Nieuwsalert per mail ontvangen

Het Zillertal in de spotlight

Zillertal is in Oostenrijk een van de meest populaire wintersportbestemmingen onder de Nederlanders. Met veel sneeuwzekere skigebieden, goede apres-ski mogelijkheden en ontzettend veel pistekilometers biedt het gebied voor elke wintersporter wat wils. Omdat dit immens grote dal veel mogelijkheden biedt nemen wij de skigebieden in deze regio onder de loep.

De skigebieden / -dorpen in het Zillertal:

Ski- & Gletscherwelt    Zillertal 3000

Zillertal Arena

Hochzillertal

Mayrhofen
Direct lekker vroeg de veren uit, maar wel relaxed ontbijten, om 08:30 staat de taxi klaar. Met onverwacht mooi weer kon het vandaag niet beter starten in het skigebied van Mayrhofen. Het gebied dat bekend staat vanwege haar sneeuwzekerheid, de gezellige feest mogelijkheden en met 159 kilometer aan pistes, één van de grotere aaneengsloten skigebieden is. Op de eerste dag zijn er na de groepsindeling direct persoonlijke ´feedback-runs´ gemaakt, zodat de deelnemers vanaf dag één zo goed mogelijk met hun tips aan hun skitechniek kunnen werken. Na afloop hebben we de après ski in de Ice-bar gedaan.

Hochkrimml & Königsleiten
Op dag twee gaan we naar Hochkrimml en Königsleiten, welke onderdeel uitmaakt van de Zillertal Arena. Met 169 kilometer aan piste, 37 skihutjes en bergrestaurants, 51 skiliften, 4 dorpen en 2 regio’s, is zij qua omvangrijkheid de grootste van het Zillertal. In dit skigebied heb je tegenwoordig overal Wifi-Hotspots, even aanmelden en inloggen en je kan overal je facebook status aktualiseren of een gave foto uploaden. In de ochtend hebben we op de rustige Gerlosplatte kunnen skiën en het ‘carven’ besproken met een ‘feedback-run’. Na het bakje koffie zijn we in de middag de Königsleitenspitze op gegaan om wat uitdagendere pistes te skiën en boarden. Na afloop is er een lekker biertje met een willy’s gedronken bij de altijd gezellige Hannes’ Alm, een heerlijke dag!

Hintertuxer Gletscher
De Hintertuxer Gletscher (1500 – 3250 meter) is de enige gletscher waar je 365 dagen per jaar kan skiën. Zij ligt gelegen achter het laatste dorpje van het Zillertal, Tux. ‘Hinter’ betekend ‘achter’, vandaar de naam Hintertux. Hoe snel het weer kan veranderen is wel duidelijk als je op een gletscher komt, van het ene op het andere moment zit je in de wolken en dan weer in de zon. En over het algemeen kan het hier ook flink wat meer waaien. Gelukkig hebben wehet weerbericht goed besproken en zijn we voorbereid! We hebben de gletscher ook van heel dichtbij kunnen aanschouwen, net een stukje naast de piste was een grote gletscherspleet zichtbaar geworden, heel indrukwekkend. En geeft ook maar weer het gevaar aan van buiten de piste skiën op een gletscher. Je ziet ze niet altijd, maar ze zijn er wel! Met een leuke afsluiting in de Hohenhaus Tenne is deze skidag tot een eind gekomen.

Hochzillertal & Hochfügen
Het Hochzillertal is de bestemming van dag vier van de Zillertaler Super Skisafari. Het ligt helemaal in het begin van het Zillertal. Het is een zeer divers skigebied voor elke niveaugroep en heeft een paar heerlijke koffie- en bergrestaurantjes. Zo is de Kristalhütte altijd lekker verwarmd met een haardvuurtje en kan je bij de Wedelhütte ontzettend lekker eten. Uiteraard zijn we hier naartoe geweest! We hebben een route van  Kaltenbach naar Hochfügen geskied en zijn daar geëindigd in de gezellige Gogola Alm. Het zicht was ons vandaag helaas grotendeels ontnomen door een dik wolkendek, maar desalniettemin hebben we nog flink wat kilometers afgelegd.

Eggalm
Het skigebied van de Eggalm, ‘der Himmel auf Bergen!’, heeft ‘slechts’ 21 kilometer aan pistes, maar het grote voordeel hiervan is, is dat het dan wat rustiger is en de pistes langer goed blijven. Het zit aangesloten bij het skigebied van Mayrhofen en is via een geprepareerde skiroute te bereiken. Wij zijn vandaag vanaf Hippach opgestapt, in Hippach heb je veel kortere wachttijden ten opzichte van de Penkenbahn in Mayrhofen, lekker snel omhoog dus. Met de zwarte groep zijn we via de ‘Harakiri’, de stijlste piste van Oostenrijk, naar de Rastkogel geskied. Hier vind je het hoogste punt van het skigebied op 2500 meter, vanaf daar kan je de langste afdaling maken naar het gebied naar de Eggalm. In de après-ski bij de Kleine Tenne hebben we de verjaardag van onze gids nog even gevierd, wat een gezellige en mooie dag was het weer!

Zell am Ziller & Gerlos
De laatste dag zijn we weer naar de Zillertal Arena gegaan. In Zell am Ziller zijn tegenwoordig twee gondels waarmee je snel het skigebied kan betreden. Aan de kant van Zell am Ziller bevinden zich de meeste kilometers aan pistes van de Zillertal Arena en kan je dus de meeste variatie vinden. We zijn op de laatste dag verwend met zo’n 20-30 centimeter verse sneeuw, wat natuurlijk veel skiplezier geeft, maar ook waanzinnige uitzichten. Met een aantal groepsoefeningen en synchroom skiën hebben we het skiprogramma afgesloten. En uiteraard zijn we de laatste dag nog naar de après ski geweest, in de Cin-Cin bar hebben we nog wat bier gedronken en nagenoten van deze fantastische ‘snow experience’!

Wat doet Snowexpierence?
De begeleiding en gidsen zijn gediplomeerde Nederlandstalige ski- en snowboardleraren die je de nodige tips meegeven om net wat zekerder of soepeler van de pistes af te komen. Het skiën of snowboarden doe je in je eigen niveaugroepje en met de koffiepauze, lunch en après-ski kom je altijd weer samen. Vanuit een centraal gelegen hotel in het Zillertal in Tirol, vertrek je elke ochtend met privé vervoer naar de verschillende skigebieden. Als één van de eerste zul je elke dag de skisafari starten om de nog vers geprepareerde pistes te skiën. Elke dag ski je een mooie en afwisselende route waarbij je het hele skigebied zult ontdekken, zonder dat je zelf ook maar even op de pistekaart hoeft te kijken. Na afloop van elke tocht drink je nog een afsluitend biertje, schnapsie of wijntje in één van de meest gezelligste après-ski barren van het skigebied. Het avonddiner wordt afgesloten met een gebiedspresentatie over het volgende skigebied. Met de Zillertaler Super Skisafari van Snow Experience kom je in één week in heel het Zillertal te skiën!

De Zillertaler Super Skisafari van Snow Experience is echt een unieke wintersportreis die je een onvergetelijke ervaring geeft!

Mit sportlichen wintersport grüssen,

Niek aus Tirol

 

Snow Experience

‘Enjoy, Relax & Experience’

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in