Nieuwsalert per mail ontvangen

Het verhaal achter de Franse bulldog op de piste

Wintersportredacteur

Je ziet af en toe de meest hilarische dingen op de piste. Zo was een gedeelte van ons team in Zell am See onderweg toen zij op de rug van een Hollander een kleine bulldog zaten zitten. Niet alleen het feit dat er een hond op de rug van de skiër zat maakte het een hilarisch plaatje, ook de bril die bulldog Bobby tijdens het skiën draagt is geweldig. 

Op ons Facebook kanaal werd de foto van de bulldog goed ontvangen. Iedereen lijkt wel met zijn trouwe viervoeter op de piste te willen staan. Toch is het niet voor iedereen mogelijk en wij vroegen de eigenaren Stefan Rekers en Lisa van Zoest hoe zij dit altijd doen.

Met de hond op wintersportvakantie

“Wij waren gezellig een week op vakantie in het bekende skigebied Zell am See. Je vraagt je misschien af hoe je dat kan doen met een hond. Wij gaan altijd met de auto richting de wintersportplek en stoppen extra, zodat het voor de hond ook uit te houden is. Vliegen is voor ons geen optie, omdat dit teveel stress met zich meebrengt voor de hond en voor ons zelf. Wij nemen de hond altijd mee op vakantie in Europa. Wil je ook je hond meenemen op wintersportvakantie, laat je wel goed adviseren door je dierenarts over de benodigde inentingen.”

 

Goed voorbereid de piste op

Je kan niet zomaar met de je hond de piste op gaan. Jij als baasje gaat warm gekleed naar de top van de berg, dus ook je hond moet goed aangekleed zijn. “Wij gebruiken een backpack van Bergans. Daarnaast heeft onze hond schoentjes aan van Boots and Woods tegen de koud. Uiteraard moeten de ogen ook beschermd worden, dus vandaar de flitsende bril van K9 Sports. Ook het verblijf waar je zit moet goed onderzocht worden. Zijn honden er wel toegestaan? Laat je goed informeren!” In Niedernsill organiseert Dog walk trail accomodaties (Dogmountainin) en wandelactiviteiten speciaal aangepast voor honden en hun baas. Hierbij is bij de inrichting van de accomodaties rekening gehouden met materiaal keuze en hondenvoorzieningen. Op Dogmountaininn.eu vind je meer informatie hierover!

Zelf ook met je hond op de piste?

Het is uiteraard niet voor iedereen geschikt om met je hond de piste op te gaan. Dit heeft te maken met het feit dat het uiteraard niet zonder risico is. Als je met een Duitse Herdershond de piste op gaat, dan wordt dit afgeraden. Je moet een hond hebben die niet te zwaar is. Daarnaast is het uiteraard van essentieel belang dat je zelf ook goed kunt skiën. Sta je niet zelfverzekerd op de piste, doe dit dan niet, want je brengt je hond ermee in gevaar!

Ook iets opmerkelijks op de piste gezien? Stuur de foto op naar [email protected]

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in