Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het is heerlijk winters op dit moment in Nieuw-Zeeland

Wintersportredacteur

Aan de andere kant van de wereld is het momenteel hartje winter. Er liggen meters verse sneeuw op de pistes en er staat nog meer op de planning. Voor komend weekend zijn er zelfs flinke nieuwe sneeuwhoeveelheid voorspeld. We hebben een paar heerlijke beelden uit Nieuw-Zeeland verzameld. Kijk je mee?

Sneeuwval in Nieuw-Zeeland

Het skiseizoen van Nieuw-Zeeland loopt precies tegenovergesteld met dat van de Alpen. Dit komt omdat het land op het Zuidelijk Halfrond ligt. Van juni tot en met augustus is het hier winter en daarbij is juli doorgaans de koudste maand. Dit jaar kwam de sneeuwval pas laat op gang in Nieuw-Zeeland. Op dit moment is het er erg winters. Volgens een bericht van het skigebied Mt Ruapehu ligt er zelfs een van de beste sneeuwlagen in jaren op de pistes. In het hele gebied zijn er metingen gedaan en op het diepste punt ligt 8 meter sneeuw. Dit zijn bizarre getallen! Misschien is het toch tijd om een tripje te plannen naar een skigebied in Nieuw-Zeeland? 😉

Winterse beelden uit Nieuw-Zeeland

Wij zijn heel blij dat het eindelijk echt zomer is in Nederland, maar niets overtreft kijken naar winterse beelden, toch?! Het is aftellen tot de start van het skiseizoen in de Alpen. Tot die tijd kun je met deze beelden je wintersportkriebels een beetje onderdrukken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in