Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het Alpincenter op de Kitzsteinhorn wordt vernieuwd

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Op 2450 meter hoogte zijn er bouwwerkzaamheden aan de gang aan het Alpincenter op de Kitzsteinhorn. In mei 2023 zijn de werkzaamheden begonnen en als alles meezit is het nieuwe Alpincenter in de herfst van dit jaar weer gereed voor alle bezoekers. Wat er allemaal gaat gebeuren? We vertellen je wat wij tot nu toe weten!

Alpincenter op de Kitzsteinhorn aangepakt

Het Alpincenter is een verzamelplek voor alle bezoekers aan de Kitzsteinhorn. In het centrum zit onder andere een infopunt, skidepot, sportwinkel en de SOS-pisteservice. In 1973 is het Alpincenter op de Kitzsteinhorn geopend en sindsdien hebben er alleen vernieuwingswerkzaamheden plaatsgevonden in 2001. Het is dus weer hoog tijd voor een update. Wat er allemaal gaat gebeuren? Er komt onder andere een nieuwe gevel, een nieuwe hoofdentree, een vernieuwd horecagedeelte en een nieuwe Skyline bar!

Het Alpincenter is momenteel gesloten door de werkzaamheden, volgens de officiële website van de Kitzsteinhorn zijn de faciliteiten vanaf oktober 2023 weer geopend.

Het project

Wat er in detail allemaal gaat veranderen? Het Alpincenter wordt de komende maanden flink gemoderniseerd. De faciliteiten blijven grotendeels gelijk, de looks van de ruimtes en het hele gebouwd worden voornamelijk vernieuwd!

  • Gevel: de gevel van het Alpincenter op de Kitzsteinhorn wordt visueel aangepast, zodat deze bij de moderne tijd past. Wat je kunt verwachten? Veel hout, glas en rechte gevelpanelen die zorgen voor een innovatieve uitstraling. Het gebouw wordt ook verbeterd qua duurzaamheid aan de buitenkant.
  • Skyline bar: een andere grote verandering is de nieuwe Skyline bar. Hier kun je optimaal genieten van het prachtige uitzicht op de Oostenrijkse Alpen.
  • Horecagedeelte: de omvang van het bestaande restaurant in het Alpincenter blijft ongewijzigd, het interieur krijgt wel een grote update. Ook wordt het noordwestelijke Stüberl gedeeltelijk gesloopt en herbouwd.
  • Liftsysteem: vanaf de begane grond kun je in de toekomst barrièrevrij naar het restaurant op de eerste verdieping. Dit kan door een nieuw liftsysteem in het Alpincenter.

››› Zo gaat het Alpincenter eruit zien, na de grote verbouwing!

Zo ziet het ‘oude’ Alpincenter eruit. Ben je ooit op de Kitzsteinhorn geweest, dan herken je dit gebouw waarschijnlijk wel! © Kitzsteinhorn

Wintersporten op de Kitzsteinhorn

Sneeuwzeker skiën op een gletsjer in Oostenrijk? Dan kun je de Kitzsteinhorn bezoeken. In dit skigebied vind je 23 moderne liften en in totaal ongeveer 60 kilometer aan pistes. De afdalingen liggen tussen de 976 en 3029 meter hoogte, het skigebied heeft hierdoor een lang seizoen meestal van oktober tot en met mei. Op de gletsjer zijn er veel mogelijkheden voor beginners, maar ook voor bijvoorbeeld freeriders. Van blauwe pistes tot rode, een uitdagende zwarte en off-piste routes, alle wintersporters kunnen op de Kitzsteinhorn wel een geschikte piste vinden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in