Nieuwsalert per mail ontvangen

Helikopterongeluk Großglockner op beeld vastgelegd

Van de week schreven wij het bericht over het helikopterongeluk dichtbij de Großglockner. Dinsdagavond om 20.15 uur zaten vier personen in de helikopter toen door een windvlaag de helikopter uit balans gebracht werd. In eerste instantie werd er gesproken over een vrije val van circa 50 meter. Later werd dit gecorrigeerd, want uit beelden die wij vandaag tegen kwamen kun je zien dat het om enkele meters gaat. De inzittende hebben echt tien engelen op hun schouder!

De helikopter vervoerde op het moment van het ongeluk een hartpatiënt. Door een windvlaag werd de helikopter uit balans gebracht en werd het apparaat stuurloos. De piloot probeert de helikopter nog in balans te krijgen, maar krijgt de helikopter niet meer onder controle. Hoe het er aan toe ging op het moment van het ongeluk kun je goed zien in de onderstaande video. De inzittende hebben ontzettend veel geluk dat zij niet de afgrond in zijn gestort.

De Großglockner

De Großglockner is met 3.798 de hoogste berg van Oostenrijk en ligt in de Hohe Tauern. Het is voor toeristen een bekende plek om heen te gaan en is bereikbaar via de Großglockner Hochalpenstraße. Deze straat kennen veel mensen omdat deze van Zell am See naar Heiligenblut loopt. Een populaire regio voor zowel zomer als wintertoerisme. Na het winterseizoen moet de weg altijd sneeuwvrij gemaakt worden, wat voor veel personen de start van het zomerseizoen betekend.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in