Nieuwsalert per mail ontvangen

Hebben we wat gehad aan die 150 cm sneeuwval?

De beelden van vorige week liegen er niet om. Het hele internet stroomde vol met foto’s en video’s met witte beelden. Het resultaat was sneeuwchaos in Oostenrijk, een prachtig begin van het FIS World Cup seizoen en stuiterende Nederlandse wintersporters. De eerste échte dump zorgt altijd voor een complete uitbarsting onder de mensen, maar hebben we nou echt baat bij deze sneeuwval voor de start van het winterseizoen in december?

De verwachtingen voor het seizoen zijn vanaf vorige week hoog ingezet. 150 cm sneeuw kan toch niet zomaar verdwijnen? Jammer genoeg kan ik dit niet bevestigen, want eerlijk gezegd komt de eerste grote dump net even te vroeg in het seizoen. De sneeuw zal ongetwijfeld een tijd blijven liggen, maar zal bij de start van het seizoen merendeels verdwenen zijn. Mits er uiteraard een nieuwe bulk sneeuw aankomt. Hoe komt dit dan? Er zijn verschillende redenen waarom deze dump niet het hele seizoen voor zekerheid zorgt.

  1. De temperaturen voor de dump waren nog veel te hoog waardoor de ondergrond nog te warm was. Hierdoor smelt de sneeuw uiteraard sneller wat er voor zorgt dat de sneeuw niet zo lang blijft liggen en vergelijking met de maanden december, januari en februari.
  2. De temperaturen in de Alpen zijn op dit moment weer flink gestegen waardoor de gevallen sneeuw aan het smelten is. Jullie zullen ongetwijfeld de foto’s langs hebben zien komen van strak blauwe lucht. De 0 graden grens ligt momenteel rond de 2.500 meter.
  3. De zon schijnt momenteel veel te veel waarbij de sneeuw het moet afleggen
zillertal arena

De omgeving in Zillertal Arena is prachtig

De sneeuw kwam wel als geroepen voor de gletsjers. De organisatie van het FIS World Cup seizoen in Solden hebben wekenlang met gekruisde vingers gezeten en hebben gebeden naar de weergoden. Het resultaat was er, want de gletsjers liggen er op die moment weer in goede conditie bij. Zeker afgelopen dagen was het heerlijk vertoeven boven de 2.500 meter, want strak blauwe lucht en verse sneeuw was het resultaat. Naast de gletsjers zijn de winkeliers erg blij met de sneeuw. Consumenten beginnen zich meteen weer te orienteren op het internet en struinen de winkelstraten af naar warme kleding.

Wij moeten weer even wachten op de twee dump. Laten we hopen dat de temperatuur weer gaat dalen zodat koning winter weer zijn taken kan gaan uitvoeren, namelijk Sneeuw, sneeuw en sneeuw. Dat is tenslotte wat we allemaal willen toch?

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in