Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

HEBBEN: een digitale skileraar voor in je skischoen

Carv, digitale skileraar in skischoen

© Carv (via: getcarv.com)

Wintersportredacteur

Roep jij al jaren dat je nog wel een paar lessen kunt gebruiken, maar zet je nooit daadwerkelijk de stap naar de skischool? Dan is hier de oplossing. Carv, the digital skicoach, is een ‘digitale skileraar’ voor in je skischoen. Dit stukje software is ideaal voor iedereen die zijn of haar skitechniek naar een hoger level wil tillen.

Digitale skileraar

Wil jij je skiniveau graag naar een hoger niveau tillen, maar heb je niet zo’n zin in skiles? Dan is Carv dé oplossing voor jou. Je hoeft niet uren door te brengen in een klasje met een strenge leraar, maar je krijgt gewoon les tijdens het skiën met je vrienden of familie. Carv is een digitale skileraar die je plaatst in je skischoen. Vervolgens verbind je de software met een smartphone. Feedback ontvang je via je oordopjes. De skileraar kan overal mee naartoe, zonder dat je ook maar een euro voor z’n verblijf hoeft te betalen.

In je skischoen

De werking van Carv is heel simpel. Je plaatst een ultradun apparaatje in beide skischoenen. Het apparaatje heeft 96 verschillende sensoren die de druk van je voet in de skischoen meten. Op die manier kunnen de sensoren precies vertellen wat je goed en fout doet. Het apparaatje verbind je vervolgens via bluetooth met een smartphone. Oordopjes in en de skiles kan beginnen. Er zijn twee opties: je kunt per bocht feedback ontvangen óf aan het eind van de afdaling.

 

Geen internet nodig

Ik hoor je al denken: maar wat nou als ik geen internet heb of niet van de wifi gebruik kan maken? Geen probleem. Ook offline kun je gebruik maken van de technologie. Het apparaatje heeft een batterijduur van 30 uur en is gemakkelijk via USB op te laden.

Lees ook: verwarmde wintersporthandschoenen die je bestuurt met je telefoon

Beperkingen van Carv

Helaas heeft dit prachtige stukje techniek ook een aantal beperkingen. Carv is ontwikkeld voor skiën op de piste. Het apparaatje gaat er van uit dat je skiet op een geprepareerde piste, zonder gekke obstakels of buckels. Neem Carv dus niet mee off-piste of naar het snowpark. Ben je echt helemaal beginner? Kies dan ook niet voor Carv. De software is alleen geschikt voor gemiddelde tot gevorderde skiërs die aan hun techniek op de piste willen werken.

Kosten

Voor iets meer dan 250 euro kun jij aankomend seizoen de pistes af met Carv. Dat is inclusief 20% korting en de verzendkosten zijn helemaal gratis. Niet goedkoop, maar als je een week skiles eens bij elkaar optelt, kom je al snel op dat bedrag. Hebben? Hier bestel je de Carv Digital Ski Coach.

Carv, digitale skileraar apparaatje aan skischoenCarv, digitale skileraar

Ook interessant: de reden waarom je telefoon uitvalt bij kou

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in