Nieuwsalert per mail ontvangen

Grote sneeuwlaag levert problemen op voor daken

Wintersportredacteur

Dat er veel sneeuw is gevallen in Oostenrijk moge inmiddels wel duidelijk zijn. Dit levert niet alleen veel problemen op voor het verkeer en de wintersporters op de pistes, maar ook voor de daken van de gebouwen. Experts maken zich met het oog op het weerbericht van de komende dagen zich grote zorgen. Op de reeds bestaande sneeuwmassa valt komend weekend namelijk nog een grote hoeveelheid zware, natte sneeuw. Dit kan vele daken in gevaar brengen.

Twee meter dikke sneeuwlaag

In het hele land bedenkt men momenteel hoe ze zo snel mogelijk de zware sneeuw van de daken kunnen krijgen. Op sommige huizen ligt momenteel een sneeuwlaag van bijna twee meter dik. Deze hoeveelheid kunnen de stabiele daken nog wel aan, maar als dit meer wordt komen ook deze daken in de problemen. Door de grote sneeuwdruk heeft het glas van een kas in Koppl (Flachgau) het namelijk al begeven.

 

Gevaarlijke situaties

Om het grote aantal daken van de zware sneeuwdruk te verlossen, worden alle zeilen bijgezet. In sommige gebieden zijn de sneeuwmassa’s op de daken zelfs zo groot dat het leger te hulp moest schieten. Wanneer je genoodzaakt bent om zelf het dak op te klimmen, moet er te allen tijde op de noodzakelijke valbeveiliging worden gelet. De verzekering waarschuwt duidelijk dat er elk jaar weer ongelukken gebeuren met het sneeuwvrij maken van de daken. STAP DUS NIET ZOMAAR HET DAK OP! Meer info lees je hier.

Scholen blijven gesloten

Meerdere scholen in het Salzburger Land blijven vanwege de grote sneeuwmassa’s gesloten. Het onderwijs valt hier in ieder geval op dinsdag en woensdag uit. Scholen uit Faistenau, Hof, Koppl, Plainfeld, Hintersee, Radochsberg, St. Koloman en Lofer geven aan dat er geen les wordt gegeven. Ook de kinderdagverblijven in Faistenau en Hintersee laten weten de komende dagen dicht te blijven. De Hinterseer Landesstraße (L202) is momenteel gedeeltelijk afgesloten, Hintersee is nu alleen via de Almbachstraße bereikbaar. Voor nu is het, door de verwachte nieuwe sneeuw, nog niet duidelijk hoe lang de omleiding open kan blijven.

Meerdere wegen gesloten vanwege lawinegevaar

Zoals eerder aangegeven ondervindt het verkeer ook problemen van de huidige sneeuwhoeveelheid. In veel gebieden geldt een lawinegevaar en uit voorzorgsmaatregelen zijn er veel wegen afgesloten. In onderstaand artikel vind je een overzicht van de gesloten wegen.

Weg naar Hochfügen gesloten door lawinegevaar

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in