Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gletsjerskigebied Sölden opent morgen

gletsjerskigebied Sölden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wintersporters opgelet: in Sölden is het vanaf morgen mogelijk om te skiën op de gletsjers. Helemaal nadat we een winter over hebben moeten slaan, kunnen we allemaal niet wachten om weer op de latten te staan. Dus tijd om die ski’s af te stoffen en in de auto te stappen. Lekker een weekendje skiën na deze heerlijke nazomerweek!

De gletsjer van Sölden is klaar voor het winterseizoen. Je moet er misschien niet aan denken met de temperaturen van afgelopen week, maar wij staan te trappelen!

Gletsjergebied Sölden opent 10 september

Het gletsjerskigebied van Sölden opent op 10 september voor de eerste wintersporters van het seizoen. Je kunt nog niet overal skiën, maar alles is beter dan niets. Vanaf morgen zullen twee liften en een piste open zijn: SL Karleskogl en de Schwarze Schneide I + II en piste 32. Dat is mazzel, want dit is een heerlijke piste voor de eerste bochten van deze winter. Het gletsjergebied in Sölden is open van 08.00 uur tot 15.00 uur. Je kunt naar de gletsjer rijden, maar ook met de bus is een optie. Busritten zijn gewoon gratis met een geldige skipas. De weg naar de gletsjer zal dagelijks geopend zijn van 08.30 uur tot 16.30 uur en vanaf 10 september vanaf 07.30 uur. Restaurant Rettenbachgletscher is elke dag open om te genieten van een lekkere schnitzel of wat anders lekkers.

Opening rest van het skigebied

Zo’n 2 maanden na de start van het gletsjergebied staat de opening van de rest van het gebied op de planning. Vanaf 18 november openen de overige pistes, als er genoeg sneeuw ligt tenminste. Je hebt dan toegang tot 144 kilometers aan afdalingen. Handig om te weten: zodra het hele gebied open is, is de gletsjerweg niet meer toegankelijk.

Wintersport in Sölden

Sölden ligt in het Öztal, in het hart van Tirol. Het is een van de meest populaire bestemmingen in de Alpen, en niet voor niks. Twee gletsjers die op elkaar aansluiten door een skitunnel, moderne liften en infrastructuur en de hoogte van 1350 tot 3340 meter zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van je wintersportvakantie. Kinderen kunnen hier heerlijk leren skiën in het kinderland of op de vele oefenweides. Ook après-ski fans kunnen zich vermaken in Sölden. In het dorp vind je veel barretjes, cafés en disco’s. Benieuwd naar tips voor je wintersport in Sölden? Bekijk dan onderstaande video:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in