Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gletsjerskigebied Sölden opent morgen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wintersporters opgelet: in Sölden is het vanaf morgen mogelijk om te skiën op de gletsjers. Dus tijd om die ski’s af te stoffen en in de auto te stappen. De gletsjer van Sölden is klaar voor het winterseizoen. Tot nu toe opent alleen het gletsjerskigebied, de start in het hele skigebied is op 18 oktober 2023.

Gletsjergebied Sölden opent 18 oktober

Het gletsjerskigebied van Sölden opent op 18 oktober voor de eerste wintersporters van het seizoen. Je kunt nog niet overal skiën, maar alles is beter dan niets. Het gletsjergebied in Sölden is vanaf dan dagelijks geopend. Je kunt naar de gletsjer rijden, maar ook met de bus is een optie. Busritten zijn gewoon gratis met een geldige skipas. De weg naar de gletsjer zal dagelijks geopend zijn van 08.30 uur tot 16.30 uur en vanaf 18 oktober vanaf 07.30 uur. Restaurant Rettenbachgletscher is elke dag open om te genieten van een lekkere schnitzel of wat anders lekkers.

Dit jaar is de Winteropening in Sölden van 4 tot en met 7 november 2023, dit is een van de grootste ski- en snowboard testevents in Europa. Wij zijn er dit jaar ook weer bij!

Ga met DAKA naar de Winteropening in Sölden begin november 2023

Opening rest van het skigebied

Zo’n maand na de start van het gletsjergebied staat de opening van de rest van het gebied op de planning. Vanaf 16 november openen de overige pistes, als er genoeg sneeuw ligt tenminste. Je hebt dan toegang tot zo’n 160 kilometers aan afdalingen. Handig om te weten: zodra het hele gebied open is, is de gletsjerweg niet meer toegankelijk.

Wintersport in Sölden

Sölden ligt in het Öztal, in het hart van Tirol. Het is een van de meest populaire bestemmingen in de Alpen, en niet voor niks. Twee gletsjers die op elkaar aansluiten door een skitunnel, moderne liften en infrastructuur en de hoogte van 1350 tot 3340 meter zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van je wintersportvakantie. Kinderen kunnen hier heerlijk leren skiën in het kinderland of op de vele oefenweides. Ook après-ski fans kunnen zich vermaken in Sölden. In het dorp vind je veel barretjes, cafés en disco’s.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in