Nieuwsalert per mail ontvangen

SNEEUWUPDATE: Gigantische sneeuwval in Australië

Op dit moment had je gewild dat je in Australië was, het heeft hier namelijk gigantisch gesneeuwd. Afgelopen week is er op sommige plekken bijna 2 meter sneeuw gevallen. Dit zorgt uiteraard voor geweldige poedersneeuw! Wat zijn wij ontzettend ontzettend jaloers. Je zou toch bijna je wintersportspullen pakken en naar Australië vertrekken.

Gigantische sneeuwval

Vorige week begon het in Australië te sneeuwen. De centimeters liepen de eerste 72 uur snel op van een paar centimeter naar 130 centimeter. Maar daar bleef het niet bij, de sneeuwval ging zo hard dat er afgelopen week op sommige plekken bijna 2 meter sneeuw is gevallen. Er wordt in sommige gebieden zelfs gesproken over “de beste condities in 17 jaar”. Ondanks de gigantische hoeveelheid sneeuw zijn bijna alle liften en afdalingen open. Eigenlijk is het de laatste maand dat de skigebieden in Australië geopend zijn. Echter hebben sommige gebieden vanwege deze gigantische sneeuwval nu besloten om langer open te blijven. Dat betekent dus goed nieuws voor de wintersportliefhebber!

Als je het filmpje hieronder bekijkt afkomstig vanuit het Australische Perisher zie je dat de hoeveelheid sneeuw die er gevallen is echt bizar is. Een man moet zelfs de stoeltjes van de stoeltjeslift uitgraven met de pistebully, omdat deze geheel ingesneeuwd zijn. Echter is de sneeuw wel fantastisch om in te skiën. Zoals je ziet gaan de jongens op het filmpje door fantastische poedersneeuw.

Nog meer beelden

Bij dit filmpje blijft het niet. Ook op Instagram is het raak. Jaloersmakende foto’s worden gepost door zowel pro-skiërs als vakantiegangers.

Niet de eerste keer

Het is echter niet de eerste keer dat er dit seizoen zoveel sneeuw valt aan de andere kant van de wereld. Zoals je in onze eerdere berichtgeving al kon lezen was er in Nieuw-Zeeland half augustus ook al een enorme sneeuwdump. Ook hier viel toen op sommige plekken meer dan een meter sneeuw. Echt ongelofelijk! Volgend jaar zomer dan toch maar op wintersport naar de andere kant van de wereld?

FOTO-UPDATE: Geweldige omstandigheden in skigebieden Nieuw-Zeeland

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in