Nieuwsalert per mail ontvangen

FOTO-UPDATE: Geweldige omstandigheden in skigebieden Nieuw-Zeeland

Wauw, wauw en nog eens wauw. Wat zijn wij ontzettend jaloers op de wintersporters die zich nu in Nieuw-Zeeland bevinden. Op sommige plekken is meer dan een meter verse sneeuw gevallen in de afgelopen dagen en vandaag scheen de zon volop. Het kwijl loopt nog net niet uit onze mond hier achter het bureau. Wat zouden we daar graag zijn op een regenachtige dag als vandaag!

Extreme sneeuwval

De afgelopen dagen heeft het weinig anders gedaan dan gesneeuwd in de skigebieden in Nieuw-Zeeland. De hoeveelheid sneeuw liep al snel op van 10 centimeter naar 50 centimeter en nog verder naar over de 100cm lokaal. Dat klinkt heel positief, maar helaas heeft de extreme sneeuwval ook z’n tol geeist. Verschillende skigebieden waren door de sneeuw onbereikbaar voor wintersporters en als ze wel bereikbaar waren was er niet te skiën. Skiliften waren ingesneeuwd en de pistes konden niet geprepareerd worden. Chaos dus, bijvoorbeeld in het skigebied Mt Hutt.

Skigebied dicht vanwege extreme sneeuwval

Droomdag op foto’s

Nu de sneeuwwolken verdwenen zijn en plaats hebben gemaakt voor een blauwe lucht met zon is het louter genieten in de skigebieden. Dat betekent dat wintersporters vandaag verse sporen trokken en op het terras de zonnestralen opvingen. Wat ziet het er heerlijk uit!

Mt Hutt

Roundhill

Video-update vanuit Mt Dobson

Mt Dobson ziet er ook heel anders uit dan gisteren, toen het niet open kon. Zij maakten gebruik van een video om dat aan de wereld te tonen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in