Nieuwsalert per mail ontvangen

Gewaagde of juist goede reclame van sneeuwkanon leverancier?

Als echte wintersportfanaat droom je uiteraard van prachtige sneeuwcondities en hoop je dat moeder natuur positief gezind is in de week dat jij op wintersportvakantie gaat. Toch blijkt het een steeds grotere opgave te worden voor skigebieden om bij de opening van het seizoen 100% open te kunnen. Om de natuur een handje te helpen heeft TechnoAlpin de ‘Snowfactory’ ontwikkeld. Daarmee is het mogelijk om bij elke temperatuur sneeuw te maken. De reclamevideo voor de Snowfactory is op het randje, want met de natuur lijkt geen rekening gehouden te zijn.

TechnoAlpin AG is gelegen in Zuid Tirol in Bolzano. Het bedrijf is jarenlang actief in het bouwen van sneeuwkanonnen en andere ‘snow-making’ systemen. Menig skigebied op de wereld heeft sneeuwkanonnen van dit merk in het skigebied staan tijdens het winterseizoen. Het bedrijf heeft grote sprongen gemaakt afgelopen jaren, omdat het voor skigebieden de sneeuwzekerheid verhoogd en dit een van de belangrijkste overwegingen is voor wintersporters om een bepaald skigebied te kiezen.

Het bedrijf blijft innoveren en speelt in op een grote behoefte in de markt. Door de hoge temperaturen in november en december hebben veel skigebieden moeite met het openen van het skigebied. De Snowfactory kan dit probleem oplossen. Een doorbraak waarbij ook de lagergelegen skigebieden zich geen zorgen meer hoeven te maken over de temperaturen en sneeuwval. Op het eerste gezicht een prachtige ontwikkeling, maar bij het zien van de reclame die zij hiervoor hebben gemaakt ontstonden er toch vraagtekens.

WIST JE DAT? Dit skigebied in Tirol heeft de slechte winter van 2015-2016 niet overleefd.

De discussie die is ontstaan naar aanleiding van deze reclame heeft te maken met de tweestrijd tussen natuur en winst. Volgens de natuuractivisten wordt er in de reclame te veel nadruk gelegd op het realiseren van omzet en zou hier nauwelijks rekening worden gehouden met de natuur. Wij zijn dan ook erg benieuwd wat jullie hier van vinden en of jullie het eens zijn met deze activisten. Gaat het dan echt alleen om de winsten die behaald worden vanuit het toerisme en moet de natuur voor alles een stap opzij zetten? Hoe ver moeten we gaan om te kunnen blijven skiën?

OPMERKELIJK: Plastic matten moeten dit Oostenrijkse skigebied gaan redden komende winter!

Bekijk hieronder de video:

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in