Nieuwsalert per mail ontvangen

Genieten van zomerse temperaturen en leuke activiteiten in Ischgl

Ischgl is een prachtig skigebied in Tirol. Afgelopen week heb ik hier een bezoek aan mogen brengen en buiten de ideale weersomstandigheden heeft het verder veel van mijn verwachtingen overtroffen. Een dikke laag sneeuw over de pistes en een heerlijke lentezon op het gezicht. In Ischgl is het genieten van de gastronomie die ieders smaakpapillen behaagt en fascineert. Verder zijn er nog vele andere winteractiviteiten te doen. Voor jong en oud, voor een aantal dagen of heel wat weken. Er is hier ontzettend veel te zien en te doen. 

Het Oostenrijkse Ischgl vormt samen met het Zwitserse skigebied Samnaun een interessant, variërend skigebied met meer dan 200 kilometer aan pistes. Het is groot, gezellig en sneeuwzeker. Er zit een hoger prijskaartje dan gemiddeld aan een wintersportvakantie in dit gebied, maar dit is het zeker waard. De slogan van Ischgl is ‘Relax, if you can…’. Welke betekenis hierachter schuilt, ontdek je snel.

Het skigebied in Ischgl

Ischgl is een hooggelegen skigebied waar lang genoten kan worden van het wintersportseizoen. De bergen worden in november al bedekt met een flinke laag sneeuw en de laatste afdalingen worden gemaakt rond eind april. Er is een hoogwaardig aanbod aan pistes die geleidelijk overlopen in moeilijkheid. Zo kunnen beginnende skiërs zich hier dagen vertoeven zonder te grote uitdagingen aan te moeten gaan. De gevorderde wintersporters hebben de mogelijkheid om juist iets meer uitdaging te vinden op zwaardere afdalingen. Ook off-piste skiërs komen hier eenvoudig aan hun trekken.

In Ischgl zijn er tal van mogelijkheden om het skiën onder de knie proberen te krijgen of de techniek nog te verbeteren. Er zijn veel skileraren die je dit maar al te graag willen bijleren. Ze hebben verstand van het gebied en kunnen je dus ook goed begeleiden als je van plan bent off-piste te gaan skiën. Krijg een goed beeld van je winterambities en leer als zowel beginnende als vergevorderde skiër nog ontzettend veel.

Een gezellig gebied zonder lange rijen

Ischgl is onder de Duitse, Nederlandse en Oostenrijkse wintersporters een populair skigebied. In het hoogseizoen kan het er dan ook gezellig druk zijn. Die wachtrijen bij de liften zijn de meeste skiërs die jaarlijks naar de Alpen gaan wel gewend. In Ischgl hoef je je daar echter niet zo veel zorgen over te maken. Hoewel velen de eerste liften wel naar boven nemen, is de drukte de rest van de dag verdeeld. De pistes worden gevuld, maar door de ruimte heb je er weinig last van. Lange wachtrijen zul je niet snel meemaken, wat mede komt door de moderne liftfaciliteiten. In Ischgl kun je rekenen op eindeloos skivermaak en optimale tijdsbesteding.

Een gastronomisch paradijs

Lekker eten is voor velen een belangrijk onderdeel voor een geslaagde vakantie. In Ischgl is het genieten van de Tiroolse keuken. Er zijn restaurants met verschillende prijsniveaus. Eten en drinken heeft hier een andere betekenis. Er zijn zo veel verschillende restaurants die de smaakpapillen aangenaam verrassen. De authentieke specialiteiten zijn zeker het proeven waard.

Winters genot buiten skiën

Een wintersportvakantie staat voornamelijk in het teken van skiën. Prachtige afdalingen maken over de met sneeuw bedekte bergen, de wind langs je gezicht voelen en een lang spoor van bochten achterlaten. Dat is het moment waar je op gewacht hebt. Toch is het leuk om andere, nieuwe activiteiten ook eens uit te proberen. Zo kun je ervoor kiezen om de prachtige natuur tussen de bomen te verkennen. Met sneeuwschoenen onder je snowboots bewandel je een pad door de beboste omgeving. Verder is het zeker aan te raden om een paar uurtjes te cross country skiën in het nabijgelegen Galtür.

 

Zoek het ook eens hogerop en vlieg met de zipline over het prachtige Ischgl. Deze ‘SkyFly’ is opgesplitst in drie delen die ieder een eigen karakter hebben. Je gaat zo’n driehonderd meter naar beneden met een snelheid van bijna 85 km per uur. Je voelt de adrenaline door je lijf gieren terwijl je getuige bent van een schitterende omgeving.

Spectaculaire skishow

Mijn laatste avond in Ischgl werd gevuld met een prachtige skishow. Skileraren en professionele skiërs lieten hun talenten zien. Een schouwspel van lichten werd op het witte goud gericht en het publiek werd optimaal vermaakt. Men genoot van de muziek, het skiën en de gezelligheid. Een prachtige afsluiting met vlammen en vuurwerk maakte deze voorstelling onvergetelijk en spectaculair.

Beroemdheden en entertainment

Ischgl staat bekend als het ‘Ibiza van de Alpen’. Er zijn verschillende uitgaansgelegenheden en er is een uitgebreid entertainmentprogramma. Na het skiën kun je de gezellige bars induiken die hun deuren pas in de vroege ochtend weer sluiten. Hier kun je een luxe, maar ook ontzettend gezellige après-ski ervaren. Kijk niet gek op wanneer je een wereldberoemde artiest tegenkomt. Beroemdheden als Rihanna, Mariah Carrey, Elton John en Robbie Williams hebben hier hun gezicht laten zien.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in