Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Garmisch-Partenkirchen gaat zich aanmelden als kandidaat voor WK alpineskiën 2027

Komen de wereldkampioenschappen alpineskiën voor de derde keer naar Garmisch-Partenkirchen? Als het aan de Beierse gemeente ligt wel. Afgelopen donderdag stemde de meerderheid van de gemeenteraad voor en dus gaat Garmisch-Partenkirchen zich als kandidaat aanmelden voor het WK alpineskiën van 2027.

Garmisch-Partenkirchen had eigenlijk het WK van 2025 willen organiseren, maar helaas voor hen ging die taak naar Saalbach Hinterglemm. Alle hoop ligt nu op het WK van 2027.

Derde WK in Garmisch-Partenkirchen?

Elke twee jaar vinden de wereldkampioenschappen alpineskiën plaats. Dit jaar was het het Italiaanse Cortina d’Ampezzo de locatie, in 2023 gaat het WK naar Courchevel-Méribel en in 2025 naar Saalbach Hinterglemm. De locatie van 2027 is nog niet bekend en Garmisch-Partenkirchen hoopt dat zij hiervoor worden gekozen. Donderdag heeft de gemeenteraad over de aanmelding gestemd en met 23 van de 29 stemmen voor, is er besloten dat de Zuid-Duitse wintersportbestemming zich opnieuw als organisator van het WK Alpineskiën gaat aanmelden. Al twee keer eerder deden zij dit: in 1978 en 2011.

Spannend

Het blijft voorlopig nog even spannend voor Garmisch-Partenkirchen. De FIS maakt de officiële locatie van het WK van 2027 pas in mei 2022 bekend. Op dit moment is het Zwitserse Crans-Montana de enige tegenstander. Ook zij bleven na een eerdere aanmelding met lege handen achter. Garmisch-Partenkirchen hoopt punten te scoren met een duurzaam WK. Zo zijn ze bijvoorbeeld niet van plan om nieuwe pistes aan te leggen. Locaties kunnen zich nog tot 1 mei aanmelden als organisator van het WK alpineskiën in 2027.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in