Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

GaiskogelBahn in Kühtai bijna klaar voor gebruik

Wintersportredacteur

Eind november gaat het skiseizoen in Kühtai van start. Op dit moment legt het skigebied de laatste hand aan de nieuwe GaiskogelBahn. De sleeplift uit 1978 is aankomende winter verleden tijd. Voortaan stap je in een moderne 6-persoons stoeltjeslift mét weerkap. De bouwwerkzaamheden schieten op en het zal niet lang meer duren voordat de lift officieel gaat draaien.

Nieuwe GaiskogelBahn in Kühtai

11 miljoen euro is er geïnvesteerd in de nieuwe GaiskogelBahn. De nieuwe lift is een hele verbetering voor het skigebied. Niet alleen op het gebied van comfort en snelheid, maar ook qua veiligheid en kwaliteit. Vooral voor mensen die vanuit Innsbruck het Sellraintal inrijden, is de nieuwe lift voordelig. Zij hoeven niet meer heel Kühtai door te rijden om toegang te krijgen tot de liften en pistes, omdat de lift helemaal aan het begin ligt. De nieuwe stoeltjeslift ontlast daarmee een groot deel van het dorp. Onderaan ligt een ruime parkeerplaats met toiletten en een kassa waar je skipassen kunt kopen. Eenmaal boven heb je gemakkelijk toegang tot de rest van het skigebied. Bekijk hier de specificaties van de nieuwe GaiskogelBahn in Kühtai >

Bouwwerkzaamheden schieten op

De bouwwerkzaamheden schieten al lekker op. Zoals je in onderstaande Facebookpost kunt zien, hangt het eerste stoeltje inmiddels aan de kabel. Het zal niet lang meer duren voordat ze allemaal hangen en de eerste testritten gemaakt kunnen worden. Naar verwachting zal de lift half december voor het publiek gaan draaien.

Wintersport in Kühtai

Van 27 november 2020 tot 28 april 2021 kan er weer geskied worden in het hoogste wintersportdorp van Oostenrijk. Je vindt hier een ontzettend sneeuwzeker skigebied met een kleine 40 km aan pistes. De afdalingen zijn met maximaal 500 hoogtemeters niet extreem lang, maar over het algemeen wel heerlijk rustig. In het skigebied vind je afdalingen voor alle niveaus. Beginners kunnen oefenen op de brede blauwe hellingen en voor gevorderden zijn er een aantal pittige pistes aanwezig. Ook voor een lekkere lunch ben je aan het juiste adres in Kühtai. Ga zeker naar de Dorfstadl. Hier eet je wat ons betreft de allerlekkerste Kaiserschmarrn van Oostenrijk!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in