Kühtai

Kühtai is een hooggelegen en sneeuwzeker skigebied. Het bijbehorende, gelijknamige skidorp is met 2.020 meter het hoogstgelegen plaatsje in Oostenrijk. Kühtai is een fijne wintersportbestemming voor wie houdt van rust en kleinschaligheid.

Het skigebied telt net iets meer dan 40 kilometer aan pistes, maar is toch redelijk veelzijdig te noemen. De sneeuwzekerheid maakt dit een fijne wintersportbestemming en het kan dan ook druk zijn in de weekenden. Kühtai heeft meer te bieden aan de geoefende skiër, maar beginners kunnen prima terecht op de oefenweides en het kleine aanbod aan blauwe pistes. Het grootste gedeelte van het skigebied wordt beslagen met rode pistes. Freeriders en tourskiërs voelen zich in Kühtai tevens helemaal thuis.

Skiinformatie Kühtai

Beoordelingen Kühtai

Algemene informatie Kühtai

Kühtai is een ideale bestemming voor men die houdt van rust en kleinschaligheid. Gezinnen met kinderen kunnen hier prima terecht. Het is een echt hoteldorp. De sneeuwzekerheid maakt Kühtai een populair skigebied. Hoewel de pistes worden gescheiden door een weg, is er een goede verbinding tussen beide kanten van de bergpas. Opvallend is het maximaal aantal meters dat overbrugd kan worden. Dit is maar 500 meter, dus niet heel veel. De pistes zijn niet zo lang. Toch valt er genoeg te beleven in het skigebied. Kinderen voelen zich helemaal thuis in een van de drie kinderlanden. Gezinnen met oudere kinderen vermaken zich in het gebied tevens prima. Doordat alle pistes uitkomen in het dorp, is het mogelijk de kids hun eigen gang te laten gaan. Beginners kunnen uit de voeten op de oefenweides en het kleine aanbod aan blauwe pistes.

De andere pistes in het gebied zijn echter te zwaar, waardoor de mogelijkheden beperkt worden voor deze skiërs. Wie al enige ervaring heeft, kan prima terecht op de vele, rode pistes. Kühtai is een klein skigebied en daardoor heb je binnen een dag of twee alles wel gezien. Het skigebied is geschikt voor het skiën van kleine tochten. Dit komt door de verbinding tussen de pistes. Freeriders en toerskiërs kunnen zich prima vermaken buiten de pistes. Rondom het gebied zijn namelijk tal van mogelijkheden. Veel locals trekken na goede sneeuwval dan ook graag hiernaartoe. Heb je Kühtai wel gezien, ga dan richting het nabijgelegen Hochoetz. Naast skiën valt er nog meer te beleven. Zo heb je hier ook après-ski. Dit is echter niet te vergelijken met bijvoorbeeld Gerlos, Westendorf of Sölden.

Dorpen in Kühtai

Restaurants in Kühtai

Zum Kaiser Maximilian

Dorfstadl

Geniet van typisch Oostenrijkse gerechten in Zum Kaiser Maximilian. Deze berghut ligt hoog boven de Schwarzmooslift. Ga erheen voor een drankje of heerlijk traditionele lunch.  

Zum Kaiser Maximilian

Tel: Mail: Web:

De Dorfstadl in Kühtai is een fijne plek om te komen. Niet alleen kun je hier heerlijk eten, maar ook après-skiën. Geniet van een traditionele sfeer en een lokale keuken. De Dorfstadl ademt authentiek Oostenrijk, net als al het andere in de berghut.

Dorfstadl

Tel: Mail: Web:

Apres-ski in Kühtai

Kühtaier Dorfstadl

Kühtai 12

Loisl’s Schirmbar

Kühtai 10

De Kühtaier Dorfstadl is gelegen aan piste nummer 5. Het is een traditionele berghut met een groot terras. Is het lekker weer, dan zit het vaak helemaal vol. Er kan niet alleen gezellig wat gedronken worden. Ook kan men hier genieten van lokale gerechten. De Kühtaier Dorfstadl is geen après-skihut waar je tot diep in de nacht kunt doorfeesten. Wel is het een prima adres om een dag op de pistes ontspannen en gezellig af te sluiten.  

Kühtaier Dorfstadl

Kühtai 12 6183 Kühtai

Tel: +43 5239 5265 Mail: kuehtai@dorfstadl.at Web: http://www.dorfstadl.at/

Geniet van een traditionele après-skisfeer in Loisl's Schirmbar. Deze après-skihut in Kühtai is gevestigd bij het dalstation van de Dreiseeen lift. In het midden van de ruimte staat een bar en daaromheen zijn een aantal tafels te vinden. Ga hierheen voor een drankje en wat gezelligheid. Blijf nog even lekker hangen tot het avondeten. Hierna is er niet heel veel meer te beleven en gaan de meesten richting hun verblijf om lekker uit te rusten voordat weer een nieuwe skidag begint.

Loisl’s Schirmbar

Kühtai 10 6183 Kühtai

Tel: +43 699 13375290 Mail: Web: https://www.facebook.com/LoislsSchirm

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in