Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Aankomend seizoen nieuwe GaisKogelBahn stoeltjeslift in Kühtai

Wintersportredacteur

Ga jij aankomende winter skiën in Kühtai? Dan behoor je tot de eerste groep wintersporters die van de nieuwe GaisKogelBahn stoeltjeslift gebruik mag maken. De oude Gaiskogel sleeplift gaat eindelijk met pensioen en er komt een moderne 6-persoons stoeltjeslift voor in de plaats.

Nieuwe GaisKogelBahn stoeltjeslift in Kühtai

Na jaren van trouwe dienst is de oude Gaiskogel sleeplift aankomend seizoen verleden tijd. Sinds 14 juli zijn alle bouwvergunningen in het bezit van de Bergbahnen Kühtai en kan er officieel gestart worden met de bouw van de nieuwe lift. Er komt een moderne 6-persoons stoeltjeslift mét weerkap voor in de plaats. Voortaan ben je een stuk sneller én comfortabeler boven. Daarnaast maakt de nieuwe GaisKogelBahn, zoals de stoeltjeslift gaat heten, dit deel van het skigebied een stuk aantrekkelijker. Ideaal, je vindt hier een aantal hele fijne (en rustige) zwarte pistes.

Feiten & cijfers nieuwe lift

Benieuwd wat je van de nieuwe GaisKogelBahn stoeltjeslift in Kühtai kunt verwachten? We zetten de feiten en cijfers voor je op een rijtje.

  • Soort lift: hogesnelheidsstoeltjeslift met weerkap
  • Aantal personen per stoeltje: 6
  • Hoogte dalstation: 1990 meter
  • Hoogte bergstation: 2261 meter
  • Lengte traject: 992 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 3 minuten
  • Capaciteit: 2400 personen per uur
Nieuwe GaisKogelBahn stoeltjeslift Kühtai
De pijl geeft de locatie van de nieuwe lift aan

Wintersport in Kühtai

Kühtai ligt op 2020 meter hoogte en is daarmee het hoogst gelegen wintersportdorp van Oostenrijk. Het skigebied is ontzettend sneeuwzeker en beschikt over een kleine 40 km aan pistes. Omdat de afdalingen maximaal 500 hoogtemeters overbruggen, zijn ze niet extreem lang. Gelukkig is het nooit echt druk bij de liften en sta je binnen mum van tijd weer boven. Kühtai biedt afdalingen voor alle niveaus. Ook zijn er een aantal mooie off-piste mogelijkheden en kun je hier heerlijk toerskiën tot ver in het voorjaar. Tips: Kaiserschmarrn eten bij de Dorfstadl en na afloop een drankje drinken bij de Kühtaier Dorfstadl en Loisl’s Schirmbar.

>>> Aanbieding naar Kühtai: vanaf € 379 p.p. mét skipas! <<<

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in