Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ga jij goed verzekerd op wintersportvakantie?

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ieder jaar gaan er duizenden Nederlanders op wintersport. Een wintersportvakantie vergt nogal wat voorbereiding. Naast alle spullen die je in moet pakken zijn er nog een aantal belangrijke dingen die je moet checken voor je op reis gaat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verzekeringen. Ga jij wel goed verzekerd op reis?

Verschillende reisverzekeringen
Check voordat je op vakantie gaat welke verzekeringen je nodig hebt. Heb je een doorlopende reisverzekering nodig of sluit je een kortlopende reisverzekering af? Heb je überhaupt wel een reisverzekering nodig? Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen bij de voorbereiding op je wintersportvakantie. En het belangrijkste: sluit niet zomaar wat af. Ga er eens goed voor zitten. Soms kan het al helpen om over te stappen van zorgverzekering en naar een passende aanvullende zorgverzekering te kijken, als je weet dat je elk jaar op wintersport gaat. Als je naar het buitenland gaat heb je in sommige gevallen toch andere verzekeringen nodig dan dat je in Nederland blijft. Om de beste zorgverzekering te vinden kan je bijvoorbeeld de zorgvergelijker van Overstappen.nl gebruiken.

Een reisverzekering afsluiten of heb je aan je zorgverzekering voldoende?
In Nederland is iedereen verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Daarnaast sluit de meerderheid ook een aanvullende zorgverzekering af. Hierdoor ben je voor de meeste ziektekosten in het buitenland automatisch al verzekerd. Vanuit je basisverzekering ben je al verzekerd voor medische kosten in het buitenland en vanuit je aanvullende verzekering voor geneeskundige kosten in het buitenland. Let dus goed op voordat je een reisverzekering afsluit of je je niet dubbel verzekerd.

Bij een reisverzekering kun je kiezen uit verschillende rubrieken. Zo kun je zelf kiezen of je bijvoorbeeld medische kosten mee wilt verzekeren naast dat je je verzekerd voor diefstal, verlies of beschadiging van je bagage. Nu je weet dat vanuit je zorgverzekering de meeste medische kosten gedekt zijn, weet je ook dat het dus niet altijd nodig is om een reisverzekering af te sluiten voor medische kosten in het buitenland. Toch zijn er wel gevallen waarin het wel degelijk nodig is om die medische kosten extra te verzekeren. Zo is off-piste skiën vaak niet gedekt, mits onder goede begeleiding en met de juiste maatregelen. Kortom: lees je goed in.

helikopter3

Welke partij spreek ik aan?
Stel je maakt medische kosten in het buitenland. Dan zijn er twee partijen die je hiervoor kunt aanspreken: je zorgverzekering en je reisverzekering (mits je een dekking hebt voor medische kosten bij je reisverzekering). Je zorgverzekeraar wordt als eerste aangesproken bij medische kosten omdat dit onder de basisverzekering valt. Vallen je medische kosten alleen onder je aanvullende zorgverzekering? Dan dekt je zorgverzekering de kosten.

Stel de medische kosten vallen zowel onder de reisverzekering als de aanvullende verzekering dan zullen voor de helft de kosten bij de reisverzekeraar worden verhaald. Het komt vaker voor dat meerdere partijen dezelfde dekking bieden. Daarom zijn er met zorgverzekeraars en reisverzekeraars diverse afspraken gemaakt om de claimafhandeling en vergoeding eerlijk te laten verlopen.

Als je besluit een reisverzekering af te sluiten check dan altijd eerst je zorgverzekering. Wat wordt er allemaal vanuit de basisverzekering vergoed? Het is zonde om je dubbel te verzekeren! En je merkt snel dat de kosten op je zorgverzekeraar worden verhaald.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in