Nieuwsalert per mail ontvangen

Funslopes steeds populairder in skigebieden

Een funpark is voornamelijk geschikt voor de echte waaghalzen en niet toegankelijk voor iedere wintersporter. Om toch het speelse gevoel te geven bij de gasten bieden steeds meer skigebieden daarom funslopes aan. Wat houdt een funslope precies in? Een funslope is een parcours waarbij je als wintersporter vrij eenvoudige jumps en overige obstakels moet overwinnen, maar waarbij je weinig risico loopt. 

Je hoeft geen specifieke technische vaardigheden te bezitten om de funslopes te kunnen nemen. Dit maakt het dan ook leuk voor wintersporters om de gave obstakels te nemen. De kans op blessures is klein en het risico is nihil gemaakt. Ondanks dit heb je toch het gevoel dat je even wat anders doet dan skien op de geprepareerde pistes. Skigebieden springen massaal in op deze trend. Veel skigebieden zijn vanaf dit jaar dan ook voorzien van een funslope en daar kun je kleine sprongetjes wagen, kun je glijden over glijboxen en kun je door spannende tunnels heen skiën. Kinderen leren op deze manier op speelse wijze om te gaan met hobbels op de pistes en oudere mensen kunnen voor hun gevoel ook meepraten over ‘freestyle’ skiën.

Funslope skigebieden

Om de funslopes toegankelijk te maken voor iedereen, bevinden deze zich over het algemeen op een blauwe piste. Veel families kiezen ervoor om samen met de kinderen het parcours af te leggen. “Wie is er het snelste beneden?” “Hoe hoog kun jij springen pap?” Prachtige beelden en een grote toegevoegde waarde voor een skigebied. Ik denk dat over een paar jaar alle skigebieden over een funslope beschikken.

Funslope skigebieden

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in