Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Foto-update: zo gaaf is een wintersport in Idaho in Amerika

© Gijs Hardeman en Vincent van Binsbergen

Wintersportredacteur

Altijd al eens in Amerika op wintersport willen gaan? Via deze foto-update krijg je een klein inkijkje in wat je dan te wachten staat. Gijs Hardeman en Vincent van Binsbergen hebben een wintersportreis gemaakt door een deel van Amerika en bezochten verschillende skigebieden. Het eerste deel van de reis ging door Wyoming, het tweede door Idaho! Hoe het is om te wintersporten in Amerika? Dat zie je hier!

Wintersport in Idaho in Amerika

Gijs Hardeman en Vincent van Binsbergen laten ons zien hoe gaaf een wintersport aan de andere kant van de oceaan is. De heren bezochten vijf verschillende skigebieden tijdens het tweede deel van hun reis: Pebble Creek, Pomerelle Mountain, Sun Valley, Soldier Mountain en Bogus Basin. Wat een ervaring! In de hele regio waren de mensen super vriendelijk en de pistecondities fantastisch. De favorieten, én verrassingen, van de reis waren voor hen de kleinere skigebieden (Pomerelle Mountain, Pebble Creek en Soldier Mountain).

Het bijzondere aan Amerika is dat ze niet met officiële pistes werken en daardoor kun je overal waar je wilt skiën. De Ski Patrol zorgt ervoor dat iedereen veilig kan wintersporten. Eigenlijk heb je helemaal geen pieper, sonde en schep nodig in deze skigebieden. Maar Gijs en Vincent hadden de veiligheidsmaterialen toch mee, omdat ze dat gewend zijn uit Europa.

Beelden: wintersport in Amerika

Overweeg jij ook een wintersport in Idaho? Hieronder krijg je een beeld hoe de reis van de mannen was!

Skiën in Pebble Creek

Skigebied Pomerelle

Afdalen in Sun Valley

Skigebied Soldier Mountain

Avondskiën in Bogus Basin

Zo is een wintersport in Amerika

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in