Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

FOTO-UPDATE: Zo druk is de voorjaarsvakantie in Canada

Wintersportredacteur

De voorjaarsvakantie. Een vakantie die veel wintersporters willen mijden in de skigebieden. Vanwege de schoolvakanties is het vaak flink druk op de pistes en bij de liften in de Alpen. Maar dat kan ook anders, zo blijkt uit foto’s vanuit Canada.

Vorige week was ons team in Achensee op pad. Waar er in de bekendere skigebieden lange rijen voor de skiliften stonden en de pistes net een mierenhoop leken, was in het kleine skigebied niets te merken van de voorjaarsvakantie. En dat is dus op meerdere plekken zo. Vandaag kregen we foto’s door van Michelle van Dongeren, die op dit moment aan het skiën is in Canada.

Wintersport in Canada

Voor velen staat het nog op de bucketlist: een wintersport in Canada. Dat blijft voor ons Nederlanders toch een ‘exotische’ wintersportbestemming. Eventjes naar Innsbruck vliegen of met de auto naar Saalbach rijden is ondertussen lang niet zo exclusief meer dan enkele decennia geleden. Maar alhoewel Canada met het vliegtuig tegenwoordig prima bereikbaar is, doen nog weinig Nederlanders dat. Zonde, zo laten de foto’s van Michelle zien. Want is het er namelijk heerlijk rustig op het moment.

Foto-update

Michelle is aan het skiën in Alberta, waar ze deze week de skigebieden Banff en Lake Louise bezocht. Daar heb je vast weleens van gehoord. Lake Louise is voornamelijk bekend vanwege de World Cup wedstrijd, waar Lindsey Vonn jaren oppermachtig is geweest. Het wordt daarom ook weleens ‘Lake Lindsey’ genoemd. Hoe het daar is?

We waren gisteren in Banff aan het skiën, vandaag in Lake Louise. De pistes bijven de hele dag goed, maar het is hier met -24˚C ook heel koud. En nog mooier is dat je geen rij hebt voor de liften en dat je de pistes vaak helemaal voor jezelf hebt.

Mocht je dus volgend jaar rust zoeken op de pistes in de voorjaarsvakantie, dan weet je waar je naartoe moet.

Bekijk Canada deals

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in