Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

FOTO-UPDATE: zo lekker is het vandaag in Achensee

Wintersportredacteur

Dat het prachtig weer is in de Alpen, moge duidelijk zijn. Aan alle kanten vliegen de foto’s met een strakblauwe lucht op de achtergrond je om de oren. Daarom mogen wij niet achterblijven en komen we met een foto-update vanuit Achensee. We zijn in deze regio voor de opnames van een nieuwe aflevering van 24 UUR IN en het is zoals altijd genieten.

Genieten in Achensee

Onze cameraman zegt altijd: als we filmen voor 24 UUR IN, hebben we minstens één dag mooi weer. Tot nu toe is deze voorspelling meer dan uitgekomen en ook in Achensee had hij geen ongelijk. Het was prachtig weer en dat leverde mooie plaatjes op. Gisteren hebben we het skigebied van Pertisau verkend en een sneeuwschoenwandeling gemaakt. Voor de video’s moet je nog even geduld hebben, maar de foto’s laten al zien hoe heerlijk het hier is!

De regio Achensee

De Achensee is het grootste bergmeer van Tirol. Aan dit meer liggen drie dorpen: Pertisau, Maurach am Achensee en Achenkirch. Je kunt in deze regio skiën, maar de meeste mensen komen hier voor het langlaufen. Je vindt hier meer dan 200 km aan langlaufloipes. Genoeg dus om je een paar dagen te vermaken. Het mooiste aan deze regio is het uitzicht op het meer. Achensee wordt ook wel het fjord van Oostenrijk genoemd. Door de steile bergen naast het uitgerekte meer heeft het inderdaad wel wat weg van een fjord.

Toch kun je hier ook uitstekend skiën. De gebieden in Pertisau, Maurach en Achenkirch zijn niet heel groot, maar zeer geschikt voor families en beginners. Er zijn veel blauwe pistes en de skischool voor de kinderen ligt onderaan de lift. Zo kun je als ouders af en toe een kijkje nemen bij je kind in het kinderland voor je weer in de lift stapt. Wij hebben de afgelopen dagen meerdere keren het woord ‘gezellig’ gebruikt als we het over het gebied hadden, want dat is het hier. Het kleine skigebied is gezellig en zelfs in de krokusvakantie vind je hier geen massa’s toeristen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in