Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Failliet Oostenrijks skigebied Kasberg opent komende winter wel weer

Wintersportredacteur

Komende winter kun je, ondanks de faillissementsaanvraag in juni, gewoon weer afdalen in het Oostenrijkse skigebied Kasberg. Gisteren is een belangrijke handtekening gezet en nu is het alleen nog wachten op de goedkeuring van de rechter-commissaris. Voor komende winter 2023/2024 is er een huurcontract opgesteld, dit is een tijdelijke oplossing om op langere termijn investeerders te vinden voor het skigebied Kasberg.

Kasberg failliet, of toch niet?

De afgelopen maanden is er nogal wat gebeurd in het skigebied Kasberg in Oberösterreich. Een aantal maanden geleden was er geen enkele hoop meer voor het familievriendelijke skigebied en leek een faillissement onvermijdelijk. Er was al een tijd financiële onzekerheid en de staat besloot het skigebied niet verder te steunen, de schulden waren te hoog. Om deze redenen werd Kasberg officieel failliet verklaard. Maar, afgelopen week kwam er plotseling een nieuw voorstel voor de winter 2023/2024. Een groep ondernemers uit de regio willen de operationele activiteiten in Kasberg huren komend skiseizoen. Op deze manier kunnen de liften en sneeuwkanonnen gewoon draaien en de wintersporters het skigebied bezoeken in de winter.

Huurcontract ondertekend

Na wekenlange voorbereidingen is de beslissing gisteren gevallen en de handtekening gezet. In het Almtal kwamen alle ondernemers samen om de laatste zaken te bespreken rondom het huurcontract. Sinds vanochtend is het vrijwel zeker dat het skigebied Kasberg gewoon weer opent aankomende winter. Het enig wat nog nodig is, is de goedkeuring van de rechter-commissaris. Komende week horen we of dit het echt allemaal doorgaat.

De toekomst?

Het huurcontract waar het op dit moment allemaal om draait is geldig voor aankomende winter 2023/2024. Het doel van dit contact is om tijd te winnen, zonder dat het skigebied officieel sluit. De komende winter is het in Kasberg cruciaal om oplossingen te vinden voor de toekomst. Op langere termijn is er hulp van investeerders nodig om het skigebied in bedrijf te kunnen houden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in