Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Extreme kou in Oostenrijk: temperaturen tot onder -20 gemeten

© Pixabay

Wintersportredacteur

Je zult het zelf ook wel gemerkt hebben, het is koud! Maar wat we momenteel in Nederland voelen, is niets vergeleken met hoe het op dit moment in de Alpen is. Terwijl hier de temperaturen rond het vriespunt liggen, daalt het kwik in Oostenrijk tot onder de -20 graden. De kou is extreem in Oostenrijk!

Extreme kou in Oostenrijk

De koudste temperaturen in Oostenrijk zijn gemeten in Tirol. In de plaats Schmirn stond er -20,7 graden op de thermometer ter hoogte van 1464 meter. Verdere plaatsen waar het echt heel koud was in Oostenrijk zijn St. Jakob im Defereggental (-20,3 graden), Bichlbach (-19,6 graden), Tannheim (-19,2 graden), Lech/Arlberg (-19,1 graden) en Galtür (-18,9 graden). Deze temperaturen zijn gemeten door Ubimet en het gaat hierbij om plekken die tussen de 1000-1500 meter hoogte liggen. Vandaag zal het zonnetje nog tevoorschijn komen in de Alpen. Als je je extra dik inpakt kan het dus weer een hele mooie wintersportdag worden!

Nog geen record in december

Er is extreme kou in Oostenrijk, maar de temperaturen kunnen zeker nog lager. Volgens Ubimet liggen de recordtemperaturen in december rond de -33 graden (gemeten eind december 1887 op de Sonnblick) op hoge hoogte en -29,8 graden (gemeten begin december 1973 in Aigen/Ennstal) in de bewoonde regio’s. Wel wordt er overal in Oostenrijk gewaarschuwd voor de extreme kou. Als de sneeuw overgaat in regen kan dat voor veel ijzel op de weg zorgen. Let dus goed op als je op wintersport bent en in de auto stapt!

Het blijft koud en er komt sneeuw

Het blijft nog even koud, in Nederland maar ook in Oostenrijk. Er wordt aangegeven dat woensdag het dieptepunt is van de temperatuurdaling. Vanaf dan trekt het koufront door naar Frankrijk, over Duitsland en naar Polen. In deze tijd wordt er voornamelijk gesproken over natte sneeuw en veel ijzel, maar geen sneeuw. Dit zal vrijdag pas weer komen. Dan komt er een breukzone over Oostenrijk. Voornamelijk aan de noordkant van de Alpen is er een bak sneeuw voorspeld. Daar zal het ook weer helemaal tot het dal gaan sneeuwen. In het westen en zuiden ligt de sneeuwgrens op 700 tot 1000 meter.

››› WEERBERICHT: sneeuw en meer serieuze kou op komst in de Alpen

Leg je wintersport vast!

Al deze koude temperaturen kunnen maar zorgen voor één ding, namelijk wintersportkriebels. Als je uit het raam kijkt naar het bevroren landschap dan wil je toch naar de sneeuw? Wij in ieder geval wel! Heb je je wintersport al vastgelegd voor dit jaar? Zo ja, dan kun je alvast kijken voor 2023/2024. Zo niet, dan hebben we nog enkele leuke aanbiedingen voor je:

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in