Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Event ‘Kaunertal Opening’ voor de laatste keer in de herfst

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Alleen dit jaar vindt het event ‘Kaunertal Opening’ nog aan het begin van het skiseizoen plaats. Na 38 jaar wordt het evenement verschoven naar de lente. De reden hiervoor? Klimaatverandering en de vele maatregelen die getroffen moeten worden om het event zo vroeg in het seizoen te kunnen organiseren.

Kaunertal Opening niet meer in de herfst

De Kaunertal Opening is een groot evenement voor freeriders en snowboarders, dat elk jaar op de Kaunertaler Gletscher wordt gehouden. De komende jaren is het er nog steeds, maar wel in een andere maand dat je gewend bent. Normalerwijs, net als dit jaar, is de Kaunertaler Opening in eind november/begin oktober. Vanaf volgend seizoen vindt het pas in de lente plaats.

De reden?

De sneeuwval en het gletsjerijs zijn niet meer zoals dit een paar jaar geleden was. Er ligt veel minder sneeuw aan het begin van het skiseizoen en daarom moeten er veel maatregelen genomen worden voor de organisatie van de Kaunertaler Opening. Tijdens het event wordt vooral het snowpark gebruikt en hiervoor is een grote hoeveelheid sneeuw nodig. Met sneeuwkanonnen en sneeuwdepots is er de afgelopen jaren gezorgd voor toch genoeg sneeuw op de gletsjer tijdens de Kaunertal Opening, maar dit is erg veel werk.

Event: Kaunertal Opening

De Kaunertal Opening vond voor het eerst plaats op 2 oktober 1983. Sinds 1985 ligt de focus op snowboarders. Tegenwoordig reizen er rond de 10.000 gasten af naar de Kaunertaler Gletscher voor de opening. Gedurende drie dagen is het één groot feest in het skigebied. Het event blijft dus wel voortbestaan, maar onder een andere naam. Deze is nog niet bekend. Wel is bekend dat het event zal plaatsvinden tussen Pasen en eind mei.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in