Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Even hartje zomer komend weekend in de skigebieden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De skigebieden in de Alpen staan een weekend met extreme weersomstandigheden te wachten. Temperaturen die oplopen tot 30 graden begin april, dat hoor je niet vaak. Dit weekend schieten de temperaturen de lucht in, ook op hoogte. Een meteoroloog uit Tirol noemt de voorspellingen ‘absoluut recordbrekend’. Daarna wordt er weer sneeuw op hoogte voorspeld vanaf dinsdag, de temperaturen schieten dus op en neer deze periode!

Zeer warme temperaturen

‘April doet wat hij wil’, dat blijkt maar weer eens. Van sneeuwval aan het begin van de week tot 30 graden dit weekend en daarna weer sneeuwkansen. Vanaf vandaag stijgt de temperatuur flink in de wintersportlanden. Ook in Nederland zal het goed voelbaar zijn. Hoe dit kan? Een zuidelijke föhnwind in combinatie met extreem warme lucht uit Spanje en Noord-Afrika, zorgt voor dit bijzondere verschijnsel. Vanaf vandaag wordt het met de dag warmer, ook komt de zon volop tevoorschijn. In de skigebieden die nog geopend zijn, zal het voelen als zomerskiën maar dan begin april. In de dalen kun je rondlopen met alleen een shirtje en boven op de berg is een jasje genoeg. Vergeet vooral je zonnebrand en zonnebril niet op de piste dit weekend. Erg bijzonder voor deze tijd van het jaar!

Lees ook: Warm weer tijdens de wintersport? Zo ga je daar mee om!

Vanaf dinsdag weer sneeuwkansen

De temperaturen gaan op en neer, want na het weekend staat er gewoon weer een nieuwe sneeuwbui op de weerkaarten. In het hele Alpengebied kan er weer een paar centimeter sneeuw vallen op hoogte. Deze sneeuwhoeveelheden kunnen oplopen tot 35 centimeter. In de dalen valt deze neerslag in de vorm van regen.

Hoeveel sneeuw wordt er voorspeld?

Op dit moment laten de weersverwachtingen verschillende sneeuwhoeveelheden zien voor dinsdag en woensdag. Dit zijn de voorspellingen voor enkele bekende wintersportbestemmingen:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in