Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste sneeuwbeelden van sneeuwdump in de wintersportlanden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De weerkaarten laten een flinke bak sneeuw zien voor de komende dagen! Vooral aan de noordkant van de Alpenhoofdkam valt er heel veel sneeuw. Het wordt kouder, de sneeuwgrens daalt en in enkele skigebieden kan er tot een halve meter vallen. En dit is pas het begin!

Eerste laag sneeuw

De eerste vlokken zijn gisteravond uit de wolken gevallen. Vandaag blijft het in sommige gebieden de hele dag sneeuwen, in totaal kan er zo’n 15 tot 40 centimeter sneeuw vallen. De sneeuwgrens wisselt en ligt tussen de 900 en 1300 meter. De sneeuw valt op dit moment voornamelijk in Oostenrijk. Maar ook onder andere in de Pyreneeën komt de sneeuw uit de lucht. De bergwereld wordt steeds witter en witter en vooral aan het einde van de week is er nog eens kans op flink wat sneeuw.

Pas het begin!

Een nordstau is op komst en deze brengt veel sneeuw met zich mee. De weerkaarten tonen mooie kleuren vanaf vrijdag. De grootste hoeveelheden vallen ook dan weer aan de noordkant van de Alpen. Met een dalende temperatuur kunnen we wel spreken van een sneeuwdump, als deze voorspellingen uitkomen.

Lees meer over deze mogelijke sneeuwdump en de voorspelde sneeuwhoeveelheden! ›››

Winterse beelden

Hoeveel zin heb jij om de latten onder te klikken? Skiseizoen 2023/2024 begint echt geweldig, ook deze week hebben een paar Oostenrijkse skigebieden aangegeven eerder dan gepland te openen!

Dit zijn actuele beelden uit de skigebieden:

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in