Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiseizoen eerder van start (dit weekend al!) in deze skigebieden

Wintersportredacteur

Wat een droomstart voor skiseizoen 2023/2024! De afgelopen weken schreven we al meerdere keren over skigebieden die de skistart vervroegen door de goede omstandigheden. Ook deze week zijn er drie Oostenrijkse skigebieden die aankondigen eerder te starten dan oorspronkelijk gepland. In skigebied Sillian-Hochpustertal, Leogang en Sportgastein start het seizoen dit weekend al.

Eerder open dan gepland

Dankzij de goede sneeuwomstandigheden is het vanaf dit weekend al mogelijk om in Sillian-Hochpustertal, Leogang en Sportgastein te skiën/snowboarden. In Sillian-Hochpustertal openen de pistes alleen in de weekenden tot de officiële skistart. De pistes tot aan het middenstation zullen de komende periode geopend zijn in dit skigebied. Naast de gondel naar het middenstation openen ook de stoeltjesliften Gadei en Thurntaler. De volledige opening staat gepland voor vrijdag 8 december.

In Leogang zijn er drie liften vanaf 25 november geopend. De Steinberg-, Mulden- en Asitzgipfel lift zijn vanaf 9.00 uur tot 15.30 uur in bedrijf. Ook de pistes in Saalbach Hinterglemm openen een dagje eerder dan gepland, al op 30 november. Vanaf 1 december is het grootste deel van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn geopend. Ook in Gastein, Sportgastein om precies te zijn, begint het seizoen eerder dan gepland. Hier begint het skiseizoen voor nu ook alleen nog in de weekenden. De pistes S1 en S1a zijn de komende weekenden geopend tot aan het middenstation. De eerste lift start om 8.45 uur en de laatste gaat om 15.00 uur nog eens de berg op.

Hier kun je vanaf deze week skiën

Vanaf dit weekend kun je ook afdalen in de volgende skigebieden:

  • Obertauern
  • Axamer Lizum
  • Zauchensee
  • Silvretta Arena Ischgl/Samnaun
  • Engadin St. Moritz
  • Obereggen
  • Schnalstaler Gletscher
  • Cortina d’Ampezzo
  • Kronplatz

Actuele beelden

Hoe het nu is in de skigebied? Zo!

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in