Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Snowvember zet door: nog meer verse sneeuw op de planning

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wat een begin van de winter 2023/2024! Het blijft maar sneeuwen in de Alpen. Veel hooggelegen skigebieden zijn al bedekt onder een dikke laag sneeuw en ook lagergelegen zijn de eerste vlokken gevallen. De bergwereld wordt steeds witter en witter en ook deze week is er weer kans op sneeuwval. Of er een nieuwe sneeuwdump op komst is? Lees snel verder.

Vanaf vandaag sneeuw

In de loop van de dag nemen de sneeuwkansen aan de noordkant van de Alpenhoofdkam weer toe. Er kunnen tientallen centimeters verse sneeuw vallen de komende twee dagen. De sneeuwgrens wisselt en ligt tussen de 900 en 1300 meter hoogte. De sneeuw komt voornamelijk uit de lucht in Oostenrijk. Op hoogte kan er wel tot 40 centimeter sneeuw vallen de komende twee dagen. Maar dit is pas het begin, want vanaf vrijdag gaat het pas echt los in alle wintersportlanden!

Sneeuwdump op komst?

Een nordstau is op komst en deze brengt veel sneeuw met zich mee. De weerkaarten tonen mooie kleuren vanaf vrijdag. De grootste hoeveelheden vallen ook nu weer aan de noordkant van de Alpen. Met een dalende temperatuur en sneeuwgrens kunnen we wel spreken van een sneeuwdump, als deze voorspellingen uitkomen.

Voorspelde hoeveelheden

Wat je kunt verwachten op vrijdag en zaterdag? De hoeveelheden lopen flink op. De meeste sneeuw wordt voorspeld voor Oostenrijk en Zwitserland, daar kan tot een halve meter verse sneeuw vallen. Maar ook in Winterberg en Willingen lijkt het erop dat de eerste laag uit de lucht komt. Daarnaast wordt het sneeuwdek ook een beetje aangevuld in Italië en Frankrijk in de skigebieden.

Oostenrijk:

Italië:

Duitsland:

Zwitserland:

Frankrijk:

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in