Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste sneeuw in wintersportdorpen door dalende sneeuwgrens

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De sneeuwgrens is gedaald en dat betekent dat de sneeuw de eerste dorpen in de wintersportlanden heeft bereikt. Laag in het dal regent het nog, maar in de hogergelegen dorpen zoals Val Thorens, Hochsölden en Oberlech komen er vlokken uit de lucht. Wat heerlijk om de wintersportdorpen te zien veranderen!

Sneeuwval de komende dagen

Vandaag is de sneeuwgrens al een stuk gedaald en de komende dagen zakt deze zelfs tot 1000 meter. De sneeuw die op dit moment valt, is pas het begin! Dit winter is in aantocht en dit zou weleens de eerste echte sneeuwdump kunnen worden van 2023/2024. Tot nu toe heeft het her er der wel gesneeuwd, maar echt grote hoeveelheden waren het nog niet. Houd je vast, in totaal kunnen de hoeveelheden komende week oplopen tot 80 centimeter verse sneeuw. Waar kunnen we tekenen? Gisteren hebben we de voorspelde hoeveelheden op een rijtje gezet. Lees het blog met de sneeuwvoorspellingen hier ›

Winterse beelden uit de dorpen

Laat maar vallen al die sneeuw! Enkele regio’s in de Alpen delen sneeuwbeelden van vanochtend op Instagram, we hebben een paar foto’s en video’s voor je verzameld.

Witte webcams: vanaf vandaag gaat het los in de Alpen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in