Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

TUI brengt wintersporters rechtstreeks naar grote skigebieden in Zweden

© Kläppen Ski resort

Wintersportredacteur

Komende winter kun je met TUI naar Zweden vliegen! Tussen 23 december 2023 en 16 maart 2024 vertrekt er wekelijks een vlucht vanaf Schiphol naar de luchthaven Scandinavian Mountains. Dit vliegveld is speciaal gebouwd in 2019 om gemakkelijker bij vier skibestemmingen te komen. In dit artikel lichten we de Zweedse regio Sälenfjällen en de skigebieden hier voor je uit!

Sälenfjällen in Zweden

Met TUI kun je rechtstreeks vliegen naar Sälenfjällen. Na zo’n anderhalf uur vliegen ben je dichtbij drie skigebieden in Zweden. Na een korte transfer vanaf het vliegveld sta je zo op de pistes van SkiStar Sälen (Lindvallen, Högfjället, Tandådalen en Hundfjället), Stöten of Kläppen Ski Resort. Deze bestemmingen beslaan zo’n 30% van alle skigebieden in Zweden. Wat er zo bijzonder is aan een wintersport in Zweden en in deze regio? Van de ongerepte natuur tot uitgestrekte sneeuwvlakten, knusse dorpjes en de heuvelachtige uitzichten, Zweden is uniek. De bergen in Zweden zijn niet ontzettend hoog, maar aan sneeuw is hier zeker geen gebrek. Jaarlijks is er een lang skiseizoen met goede sneeuwcondities. Het beste aan skiën in Zweden: het is er niet al te druk, waardoor er geen lange wachtrijen voor de skiliften staan en de brede pistes heb je vaak voor jezelf.

Met TUI naar Scandinavian Mountains Airport

Scandinavian Mountains Airport is een modern vliegveld dat pas sinds 2019 bestaat. Het vliegveld is speciaal gebouwd om de skigebieden in Sälenfjällen beter bereikbaar te maken. Het vliegveld ligt op de grens tussen Noorwegen en Zweden en zowel de skigebieden in Sälenfjällen (Zweden) als Trysil (Noorwegen) zijn via deze luchthaven goed te bereiken. Vooraf kun je al een transfer direct naar je accommodatie boeken. Ook zijn er mogelijkheden om een huurauto te reserveren. Helemaal uniek is een transfer via de sneeuw. Nadat je geland bent kun je meteen op een sneeuwscooter of met een hondenslee jezelf transporteren naar de skibestemmingen.

Skigebieden in Sälenfjällen uitgelicht

Sälenfjällen ligt in de provincie Dalarna in Zweden. In de winter kun je terecht in drie skigebieden, dit zijn ze op een rijtje:

De grootste in de regio: SkiStar Sälen

SkiStar is een van de grootste skigebieden in Sälenfjällen. Dit grote skigebied bestaat uit vier kleinere deelskigebieden: Lindvallen, Högfjället, Tandådalen en Hundfjället. Deze zijn niet onderling verbonden, maar met bussen kun je wel dagelijks heen en weer pendelen tussen de deelskigebieden. In totaal kun je in SkiStar Sälen skiën van 68 pistes, gebruikmaken van 31 liften en lunchen in 25 restaurants. Er zijn in dit skigebied ook leuke faciliteiten voor kinderen zoals de fun ride en het snowpark. Deze winter zijn er zelfs twee nieuwe liften in SkiStar Sälen, de Söderåsen Express en de Uven T-bar lift. Deze maken het skigebied Lindvallen nog uitgebreider.

Meer informatie ›

Het veelzijdige Stöten

14 december 2023 begint het skiseizoen in Stöten in Zweden. Dit is het skigebied met de langste piste in de provincie. Het is een gezellig skigebied voor zowel jong en oud. De brede en lange pistes maken dit skigebied perfect voor beginners en kinderen. Ook worden in het hoogseizoen dagelijks kinderactiviteiten georganiseerd met de mascotte Vargy. Maar ook voor gevorderde skiërs is er veel te beleven. Een tip is de zwarte piste Älvan. Deze zwarte piste is écht zwart en uitgeroepen tot een van de beste van Zweden!

Meer informatie ›

Voor families: Kläppen Ski resort

Kläppen Ski resort is een echte familiebestemming. Hier vind je 38 brede pistes, drie funparks, 21 liften en 27 kilometer aan langlaufloipes. In dit skigebied is er ruimte voor kinderen om te groeien. Van groene tot zwarte pistes en funparks met drie verschillende niveaus. In dit skigebied zijn er veel leuke extra’s, zoals een slalom-, reuzenslalom-, super G- en afdalingsparcours in de Kläppen Race Arena. Kläppen is een echt paradijs voor families.

Meer informatie ›

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TUI.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in