Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Witte webcams: vanaf vandaag gaat het los in de Alpen

Wintersportredacteur

De bergwereld wordt op dit moment witter en witter! Zoals we gisteren al schreven in ons weerbericht, is het echt herfstachtig op dit moment in de Alpenlanden. Het sneeuwt en dit is pas het begin. Vanaf vandaag is de sneeuwgrens gedaald en dat betekent dat de lagergelegen gebieden ook wit kleuren. Vandaag kunnen er al enkele tientallen centimeters sneeuw vallen, maar dit is niets in vergelijking met wat er voor donderdag en vrijdag op de planning staat!

Voorspelde sneeuw valt

Momenteel trekt er een koufront over de Alpen dat voor veel neerslag en verse sneeuw zorgt. Het sneeuwde gisteren al een beetje en ook op dit moment komen er dikke vlokken uit de lucht. Tot nu toe lag de sneeuwgrens steeds boven de 2000 meter hoogte, maar daar is vannacht verandering in gekomen.

Nog meer sneeuw op komst

Donderdag en vrijdag kan het zomaar écht winters worden. De sneeuwgrens daalt dan naar 1200-1500 meter hoogte en er kan een flinke bak sneeuw vallen in de Alpenlanden. De totale sneeuwhoeveelheden kunnen deze week in enkele gebieden oplopen tot 80 centimeter. Ook in het weekend blijven de sneeuwkansen aanwezig. Gisteren hebben we een paar voorspelde sneeuwhoeveelheden op een rijtje gezet. Lees het blog met de sneeuwvoorspellingen hier ›

Webcams op dit moment

Zo kun je alvast goed in de winterse stemming komen. Op de onderstaande webcams van vandaag kun je goed zien hoeveel sneeuw er valt:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in