Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste piste in Sölden vanaf nu geopend

Wintersportredacteur

Vanaf vandaag kun je afdalen op de Rettenbachgletsjer in Sölden. Het piste-aanbod is nog niet erg uitgebreid, maar de eerste meters kunnen gemaakt worden. Een lagedrukgebied hangt momenteel boven de Alpen en deze zorgt eindelijk voor kou. Hierdoor kunnen de sneeuwkanonnen op de gletsjer ingezet worden en vrijdag valt er boven de 2500 meter waarschijnlijk zelfs 30 centimeter verse sneeuw. Benieuwd naar de situatie op dit moment in Sölden tijdens de skistart 2023/2024?

Skistart 2023/2024 Sölden

Sinds vanochtend 8.00 uur kunnen wintersporters vanaf de parkeerplaats op de gletsjer in de lift stappen om de berg op te komen in Sölden. Tot 15.30 uur draaien beide Schwarze Schneid secties en de Karleskogl sleeplift. Skiën/snowboarden kun je op de piste nummer 32. Voor meer pistes moet je nog een beetje geduld hebben. Hoe meer sneeuw er valt, hoe sneller het mogelijk zal zijn om het piste-aanbod te vergroten.

Het winterskigebied in Sölden opent op 16 november. Nog minder dan een maandje wachten voordat je van het hele skigebied gebruik kunt maken. Als de omstandigheden meezitten, natuurlijk!

Sneeuw op komst

De voorspelde sneeuw voor vrijdag is nog steeds te zien op de weerkaarten! Daarbij is er zelfs een positieve verandering te zien voor de Oostenrijkse skigebieden. Waar er maandag alleen sneeuw voorspeld werd voor de Franse en Zwitserse Alpen, is dit nu uitgebreid tot een groter gebied. Wat de voorspellingen nu laten zien? Ook in Oostenrijk op hoogte kan er tot 30 centimeter sneeuw vallen. Positief voor Sölden dus! De meeste sneeuw valt, volgens de voorspellingen, op vrijdag. Daarna kan het ook op zaterdag en zondag licht blijven sneeuwen.

Beelden uit het skigebied

De eerste wintersporters komen al van de piste! De wedstrijdpiste voor de World Cup wedstrijden op 28 en 29 oktober wordt nog klaargemaakt. Deze is niet toegankelijk voor wedstrijdskiërs om te trainen of wintersporters om van af te dalen. Morgen is de sneeuwcontrole voor de World Cup, hier wordt bepaald of het sneeuwdek voldoende is voor de wedstrijden.

Lees ook: Ga met DAKA naar de Winteropening in Sölden begin november 2023

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in