Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: vrijdag tot 50 cm sneeuw in de Franse en Zwitserse Alpen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het suikerlaagje dat afgelopen weekend is gevallen is pas het begin! Vrijdag en komend weekend laten de weerkaarten wederom sneeuwval zien. En niet zo’n beetje ook, vooral in de Franse en Zwitserse alpen kan er tot 50 centimeter sneeuw vallen op hoogte. Alles wat we tot nu toe weten, vertellen we je in dit weerbericht.

De winter is in aantocht

Met de eerste temperaturen onder nul graden kunnen we wel zeggen dat sinds afgelopen weekend de winter in aantocht is. Aldus Wetter.at daalde de sneeuwgrens in de Noordelijke Alpen zelfs al naar 1200 meter op zondag. En samen met wat neerslag kon dat maar één ding betekenen, namelijk een vers laagje op de toppen van de bergen en zelfs al in enkele hooggelegen dorpen. Vanochtend hebben we al een aantal webcambeelden gedeeld:

Nog meer sneeuw op komst

Deze sneeuwval is pas het begin! Kijkend naar de weersvoorspelling voor komende week, zien we nieuwe sneeuwval richting het weekend. Vanaf donderdagavond kan er volgens de huidige voorspellingen een vlok sneeuw vallen in vooral de Franse en Zwitserse Alpen. Vrijdag gaat het bijvoorbeeld helemaal los in onder andere Val Thorens, Les 2 Alpes en Saas-Fee. In deze wintersportgebieden valt er, zoals het er nu uitziet, tussen de 35 en 50 centimeter sneeuw. Ook in Oostenrijk kan het op de gletsjers sneeuwen, alleen wel minder. Voor nu staat er bijvoorbeeld zo’n 11 centimeter op de planning voor Sölden en 8 centimeter voor de Kaunertaler Gletscher.

Hoeveel sneeuw valt er?

Vooral de hooggelegen gebieden profiteren van deze voorspelde sneeuwval. De sneeuwgrens ligt zoals het er nu uitziet rond de 2800 meter op vrijdag. Dit kan natuurlijk nog veranderen in aanloop naar het weekend. We houden de voorspellingen goed voor je in de gaten. Dit zijn enkele uitschieters die nu voorspeld worden voor vrijdag:

  • Les 2 Alpes: 50 centimeter
  • Val Thorens: 36 centimeter
  • Les 3 Vallées: 36 centimeter
  • Alpe d’Huez: 50 centimeter
  • Zermatt: 50 centimeter
  • Saas-Fee: 50 centimeter

Wauw, hoe lekker zou het zijn als al deze voorspelde sneeuw valt! Perfect voor een eerste laag in het hooggebergte. Duim je met ons mee?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in