Nieuwsalert per mail ontvangen

Een paar heerlijke dagen in het Franse La Clusaz

La Clusaz is een skigebied in de Franse Alpen. Een schitterend gebied met spectaculaire, fijne afdalingen voor ieder niveau is wat je hier verwachten kunt. Voel de frisse wind langs je gezicht blazen en laat je naar het dal glijden door de latten onder je schoenen. Voor men die op zoek is naar een skivakantie met veel kilometers piste en bijzondere routes is La Clusaz zeker aan te raden. Sneeuw, zon, gezelligheid en een prachtig uitzicht, niets is beter dan dit. 

Het skigebied La Clusaz

Voor de eerste keer heb ik het skigebied La Clusaz verkend. Onderweg naar de bestemming kom je steeds dichter bij de besneeuwde bergen en eenmaal ter plaatse ben je getuige van een schitterend skigebied, wat je in Frankrijk natuurlijk ook verwacht. De witte bergen worden omringd door een dorp dat groot oogt, maar officieel maar 2.000 inwoners heeft. Alle chalets hebben eenzelfde, authentieke stijl en de moderne hotels hebben zich hier goed op aangepast. Een ruime keuze aan hotels aan de pistes geven je de mogelijkheid om met gemak de eerste lift omhoog te pakken en snel terug te zijn in het verblijf als de laatste lift gesloten wordt.

De eerste indruk

Wanneer de eerste stappen in het dal gezet zijn, zie je al snel hoe de prachtige accommodaties eruit zien van een afstand. La Clusaz heeft een kenmerkende architectuur die naar voren komt in zowel de moderne als oudere bouwwerken.

Nadat je de eerste lift omhoog genomen hebt voel je voor de eerste keer de geprepareerde sneeuw onder de latten. Een heerlijke zon op het gezicht, omringd worden door prachtige bergen en het dal tegemoet skiën. Het ultieme wintersportgevoel waarop je gewacht hebt is dan eindelijk daar.

Pistes voor iedereen

La Clusaz is een skigebied voor families, maar ook geschikt voor een groep fanatieke skiërs die op zoek zijn naar uitdagende skimogelijkheden. Een aantal groene pistes en veel blauwe pistes vullen voor een deel het gebied en zijn goed te doen voor beginnende of jonge skiërs. Rode en zwarte pistes zijn regelmatig te vinden in de uitgestippelde routes, dus wanneer je tussendoor wat meer uitdaging wil zijn daar genoeg mogelijkheden voor. Verder is La Clusaz een heel uitgestrekt gebied en kan in een dag gemakkelijk de helft van de breedte van het berggebied met ski’s afgelegd worden.

Een aantal stoeltjesliften en gondels naar boven en je staat tegenover de hoogste berg van heel Europa, de Mont Blanc. De bijna 5.000 meter hoge berg is een pracht om te zien. Hoewel je zo’n 2.400 meter lager staat, lijkt de hoogte hier niet zo heel veel te schelen.

Off-piste

Velen weten niet dat La Clusaz een heel geschikt off-piste skigebied is. Het is zelfs zo dat wanneer de sneeuwcondities het toelaten, bijna het hele berggebied afgedaald kan worden vanaf bijna iedere plek. Dit geeft men een tal van mogelijkheden om de vers gevallen sneeuw op te zoeken en de eerste sporen te zetten. Veel locals doen aan toerskiën om de afgelegen en onbekende delen van de bergen te verkennen. Hier zijn wederom meerdere mogelijkheden voor. La Clusaz is voor menig off-piste liefhebber een ware speeltuin. Bekijk de video hieronder bijvoorbeeld eens. Genieten!

Ga overigens nooit zonder de juiste voorbereiding, zonder de juiste materialen en zonder de juiste begeleiding op pad.

Nog niet overtuigd?

Benieuwd naar nog meer beelden? Hieronder zijn een aantal foto’s te vinden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in