Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Een paar jaar geleden gingen we met onze familie op wintersport. Mijn broer en zijn gezin gingen ook mee. Hij was al een paar jaar niet meer in de sneeuw geweest en had erg veel zin om weer eens te skiën en snowboarden. Met een mooie week in het vooruitzicht kwamen we op zaterdag aan in Höchfugen in het Zillertal.

Een rare val
Nadat we onze koffers in de hotelkamer hadden gebracht liep mijn broer met een goede vriend van ons naar de kassa van het skigebied voor de aanschaf van een skipas. De sfeer was goed. Om bij dit kassahuisje te komen moesten beide heren vanaf de weg op een verhoging springen. Mijn broer deed dit iets te enthousiast en kwam raar ten val. Meteen voelde hij dat dit geen normale val was…. Met stevige pijn strompelde hij weer naar het hotel. Twee artsen die toevallig ook in ons hotel verbleven adviseerde hem toch maar even naar het ziekenhuis te gaan voor een foto.

chickies en binkies

 

Einde wintersport
De volgende ochtend reden we samen naar het ziekenhuis in Zell am Ziller. Wachtkamer, foto maken en afwachten. Hij werd goed behandeld door het deskundige personeel die natuurlijk veel ervaring hebben met geblesseerde wintersporters. Conclusie…. been gebroken, hele been in het gips en op krukken naar huis. Einde wintersport.

Ondanks zijn gebroken been besloot mijn broer in Oostenrijk te blijven. Met zijn been omhoog zat hij de hele dag wat in of rondom ons hotel. Krantje, iPad, lekker eten en drinken. Leuk is anders, maar hij maakte er het beste van.

Goed verzekerd op wintersport
Gelukkig was mijn broer goed verzekerd en werden alle in Oostenrijk gemaakte kosten gedekt. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje, dat heb je wel gelezen. Zorg dat je goed verzekerd naar de sneeuw gaat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in