Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Een dagje uit naar lieflijk Lienz

Lienz is typisch zo’n klein en lieflijk stadje in het zuiden van Oostenrijk waar u een heerlijk ‘dagje uit’ van kunt maken. Lienz ligt nog net in Ost-Tirol, vlak tegen de grens van Karinthië en wordt vanwege de positionering aan de zuidkant van de Alpen overgoten met zonuren. Laten we eens een kijkje nemen in Lienz.

Lienz, de hoofdstad van Oost-Tirol, heeft iets meer dan 12.000 inwoners en staat symbool voor het mooie leven in Oostenrijk. Het ligt in een omgeving waar de ongerepte natuur nog volledig in bloei is, aan de voet van de Lienzer Dolomieten. Zowel in de zomer (wandelen, klimmen, wielrennen, mountainbiken) als in de winter (skiën, snowboarden, langlaufen, schaatsen) zijn er diverse sportieve activiteiten te ondernemen, maar er kan ook heerlijk in de zon op het terras worden genoten van betaalbaar Oostenrijks eten en drinken.

Skiën en snowboarden
Lienz heeft twee skigebieden: Zettersfeld en Hochstein. Zettersfeld is de mooiste van de twee gebieden, vooral vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de zon. De sneeuwkwaliteit van de pistes is vaak erg goed en de pistes zijn goed begaanbaar voor de beginnende en gemiddelde skiër. Heel uitdagend is het echter niet. Wel bevinden zich in het skigebied van Zettersfeld erg mooie en gezellige restaurants met genoeg plekken op het terras in de zonnetje. Hochstein, het andere skigebied in Lienz, ligt meestal uit de zon en heeft wat ijzige en moeilijkere pistes ten opzichte van Zettersfeld.
Uitgekeken op deze twee skigebieden? Nabij ligt het skigebied Nassfeld-Hermagor met 110 kilometer piste met moderne faciliteiten.

Langlaufen en schaatsen
Langlaufers hebben sinds jaar en dag een liefdesverhouding met de omgeving rond Lienz. In het Gailtal en Lesachtal, ver weg van het massatoerisme en midden in het mooiste dat Oostenrijk te bieden heeft, kunt u langlaufen in de meest uitgestrekte landschappen. Schaatsers kunnen zich naar de nabijgelegen Weissensee vervoeren, waar jaarlijks de Alternatieve Elfstedentocht wordt gehouden.

Lienz kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog veel te verduren van bombardementen, waardoor veel historische panden en gebouwen verloren gingen. Toch ademt Lienz vandaag de dag cultuur en historie. Grote herenhuizen afgewisseld met een mediterrane sfeer in de zomer en een kerstachtige uitstraling in de winter. U kunt er naar hartenlust shoppen in gezellige winkeltjes en heerlijk eten in gezellige restaurants. Elke vrijdagmiddag en zaterdagochtend is er een boerenmarkt in het stadsmidden van Lienz en een aantal keer per jaar wordt er een straatfestival georganiseerd.

Bent u ook spontaan verliefd geworden op Lienz? Op twintig minuten autorijden van Lienz ligt het lieftallige Kötschach-Mauthen waar u in alle luxe en comfort in het chalet van Haus Alpenglühen uw vakantie kunt doorbrengen: www.hausalpengluhen.nl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in