Nieuwsalert per mail ontvangen

Duizenden wintersporters afgesloten van buitenwereld

Wintersportredacteur

Na eerdere afsluitingen van bekende skidorpen zijn nu ook verder naar het westen skidorpen afgesloten van de buitenwereld. Vandaag kun je niet van en naar Schröcken, Warth, Lech en Zürs. 

Het sneeuwt en waait flink in Oostenrijk. Nog een meter nieuwe sneeuw de komende twee dagen is geen uitzondering. Vandaag wordt 60 cm verse sneeuw verwacht in de regio. In en rond de dorpen bij de Arlberg is het lawinegevaar groot. Daardoor zijn de toegangswegen naar de dorpen afgesloten.

Afgesloten wegen

In Vorarlberg zijn enkele belangrijke straten afgesloten en daardoor zijn duizenden wintersporters afgesloten van de buitenwereld. De dorpen Schröcken, Warth, Lech en Zürs zijn zeer geliefd bij wintersporters en staan bekend om hun sneeuwzekere ligging. Ook vandaag ligt het zwaartepunt van de sneeuwval in de regio. Dat levert nu problemen op.

Op dit moment wordt er over straat geskied in Lech

De afgesloten wegen in de regio zijn op dit moment:
– de L197, Arlbergstraße tussen Langen en St. Chriostoph
– de L198, die Flexenstraße tussen Alpe Rauz en Zürs
– de L198 Lechtal-Straße tussen Steeg en Warth
– de L200, Bregenzerwaldstraße tussen Schoppernau en Hochkrumbach.
– de Pfänderstraße in Lochau, vanaf Hotel Fritsch. Hier kunnen bomen omvallen door de sneeuwlast.
– L97, Klostertaler Straße, tussen Klösterle en Danöfen (Klösterle is enkel nog via de S16 bereikbaar)

 

Oproepdienst

Vanwege de grote problemen op de wegen heeft de autoriteit voor autosnelwegen (ASFINAG) alle werknemers oproepdienst gegeven. Alle beschikbare medewerkers en extra krachten werken overuren om de wegen sneeuwvrij te houden en zout te strooien. Om het zout echter goed te laten werken, moeten de wegen wel gebruikt worden. Het is vooral lastig om in de nacht de wegen goed te houden.

Wij wensen iedereen een veilige reis!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in