Nieuwsalert per mail ontvangen

DROOMVERBLIJF: Sheldon Chalet op een bergkam in Alaska

Wintersportredacteur

Sinds februari 2018 kun je overnachten op een bergkam in Alaska. Dit hotel is enkel te bereiken per helikopter en om hier te kunnen overnachten betaal je per nacht ongeveer €2000,-. Het is dan ook niet voor iedereen weggelegd om een vakantie in de Sheldon Chalet te vieren.

Plannen duurde bijna 50 jaar

Al sinds 1970 bestonden er plannen om op deze locatie een hotel te openen. De legendarische piloot Don Sheldon had hier in 1968 al een huis gebouwd voor hem en zijn vrouw. Dit huisje bood altijd al onderdak aan andere avonturiers die het landschap rondom de hoogste berg van Noord-Amerika, de Denali, wilden ontdekken. Maar Don Sheldon had altijd al de droom om hier een groter hotel te bouwen. Na het overlijden van Don vervaagde deze plannen. Zijn zoon Robert erfde het verblijf en bedacht samen met zijn vrouw dat zij hier een hotel wilde bouwen.

Pas in 2014, toen Robert al ver gevorderd was in het ontwerpen van het toekomstige hotel, ontdekte hij de originele plannen van zijn vader. Het bleek dat ze bijna op de details aan toe dezelfde ideeën hadden over het ontwerp.

Sheldon Chalet bereiken

Om bij het hotel te kunnen komen vertrek je vanuit Talkeetna met een klein vliegtuigje. Daarna stap je in een helikopter die je uiteindelijk naar het hotel brengt. In het hotel word je verwelkomd met champagne, oesters en adembenemende uitzichten op de top van de Denali. Er zijn vijf gastverblijven, die van alle luxe zijn voorzien. Als de landingsplaats van de helikopter niet gebruikt wordt, fungeert het als terras.

 

Wat is er te doen?

Tussen midden september en eind april heb je een hele grote kans om het noorderlicht te zien. Gedurende de winter kun je in de gehele omgeving skitoeren. In de zomer kun je vissen op zalm tijdens een vis-tour per helikopter. Het hele jaar door kun je Sheldon Chalet gebruiken als uitvalsbasis voor je avonturen in de wildernis van Alaska. Je moet voor dit alles echter wel een dikke portemonnee hebben. Je betaalt hier namelijk per nacht $2.300,-, wat omgerekend iets meer dan €2,000.- is.

Noorderlicht

Heb je altijd al het Noorderlicht willen zien, maar valt dit verblijf iets buiten je budget? In Finland is een park met glazen iglo’s waar je kunt slapen. Vanuit hier heb je een grote kans om het Noorderlicht te zien. Voor meer informatie hierover lees je onderstaand artikel.

In een glazen iglo in bed genieten van het Noorderlicht

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in