Nieuwsalert per mail ontvangen

DOORBRAAK: Nooit meer ski’s waxen door nieuwe technologie

Skileraar Derek Prince uit Wells beweert een nieuwe soort wax geproduceerd te hebben met zijn bedrijf, waardoor je nooit meer je ski’s of snowboard hoeft te waxen. Samen met twee zakenpartners heeft hij het bedrijf MMSE Ltd. opgericht waarbij zij het product ‘Juice’ gaan vermarkten. Het Juice product wordt aangebracht in het belag van de ski’s, waardoor je een skibelag creëert dat nooit meer gewaxt hoeft te worden. 

Veel mensen spreken al over een doorbraak in de wintersportindustrie. Het gepatenteerde product wordt op dit moment in overleg met ski- en snowboardfabrikanten getest. Zelfs Ski Dubai heeft laten weten geïnteresseerd te zijn in het product en willen de eerste ‘waxvrije’ indoorskihal worden in de wereld. De afgelopen vier jaar heeft Prince met zijn bedrijf het product onderzocht, getest en verder ontwikkeld.

“Het is allemaal begonnen toen ik uitleg kreeg over producten in de papierindustrie. De informatie die ik daar verkreeg heb ik toegepast op mijn ski’s. Nadat ik het belag had voorzien van de Juice ben ik gaan testen. Ik merkte dat de ski’s sneller en sneller werden en zelfs bij verschillende soorten pistes een goed resultaat lieten zien. Tot de dag van vandaag is dat zo gebleven”, aldus Prince.

Als het product aanslaat in de wintersportindustrie dan kan er op een milieu vriendelijkere manier gezorgd worden dat de ski’s en snowboards goed blijven glijden. “In het product dat wij nu hebben zien wij een hoop kansen en gaat de wintersportindustrie compleet veranderen”, aldus Derek Prince.

skilerareninformatie

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in