Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Documentaire van eerste afdaling op ski’s van K2 (8611 m) nu te zien

Wintersportredacteur

Kun jij een beetje uitdaging wel waarderen? Dan is de nieuwe RedBull film ‘The Impossible Descent’ een must-watch! Twee jaar geleden daalde de Poolse Andrzej Bargiel af van de op één na hoogste berg ter wereld, de K2. De documentaire is eindelijk af en helemaal gratis te bekijken.

De 8611 meter hoge K2, staat bekend als één van de moeilijkst te beklimmen bergen ter wereld. Moeilijker nog dan de Mount Everest. Mede door de steilheid, de kans op lawines, vallend gesteente en allerlei technische passages. Sinds de eerste succesvolle beklimming in 1954, proberen meerdere mensen de top te bereiken. 1 op de 4 sterft tijdens de poging.

Eerste succesvolle afdaling

De Poolse bergbeklimmer Andrzej Bargiel heeft er een sport van gemaakt om van de hoogste bergen ter wereld naar beneden te skiën. Na de 8015 meter hoge Broad Peak, kon de K2 natuurlijk niet aan dat lijstje ontbreken. Uiteraard moest de uitdaging nog een tikkeltje extremer: helemaal zonder zuurstof. Een eerste poging mislukte helaas door het slechte weer. Op 22 juli 2018 is het hem gelukt. Hij heeft daarmee de eerste succesvolle afdaling op ski’s van de K2 op zijn naam gezet. Een bizarre prestatie!

‘The Impossible Descent’

Al eerder kon je de afdaling via een aantal korte video’s bekijken. Nu, twee jaar later, is de officiële documentaire eindelijk af. Via RedBull TV is ‘The Impossible Descent’ gratis te zien. Een voorproefje vind je hieronder, het echte werk via deze link. Ideetje voor aankomend weekend?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in