Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit skigebied wordt in korte tijd bijna 3x zo groot

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Uitbreiding van skigebieden op grote schaal zien we niet meer zo vaak in de Alpen, maar op andere plekken in de wereld worden er nog wel flink wat pistes en liften bijgebouwd. Denk dan bijvoorbeeld aan Scandinavië, maar ook aan de Verenigde Staten. Het skigebied Deer Valley wordt binnen enkele jaren zelfs bijna drie keer zo groot. Vanaf komend seizoen ski je er al op volledig nieuwe pistes en zit je in nieuwe liften.

Deer Valley: nog meer skigebied voor skiërs

Deer Valley, in de Amerikaanse staat Utah, is een van de weinige skigebieden ter wereld waar enkel skiërs welkom zijn. In het snowboarderloze skigebied vind je op dit moment ongeveer 100 kilometer aan piste. Zelf rekenen de Amerikanen in ‘acres’, wat weer ongeveer overeenkomt met 0,4 hectare. Deer Valley telt op dit moment 2026 acres aan terrein waar je op kunt skiën. Dat is verdeeld over 103 afdalingen op 6 bergen. De afdalingen worden verbonden door 21 liften. Maar, al vanaf volgend seizoen ziet het skigebied er heel anders uit en is er nog veel meer skigebied voor skiërs.

Lees ook: skiën zonder snowboarders in Deer Valley

Uitbreiding Deer Valley

De uitbreiding van Deer Valley moet resulteren in maar liefst 5726 acres aan skiterrein, wat een totaal van 238 afdalingen en 36 liften maakt, verdeeld over 10 bergen. De uitbreiding is een resultaat van een partnership tussen Deer Valley en Extell Development Company en er is de afgelopen tijd al hard gewerkt aan de uitvoering. Vanuit het huidige Deer Valley kun je de toekomstige afdalingen al zien.

Uitbreiding in fases

De uitbreiding verloopt in fases, waarbij de eerste fase al voor het komende skiseizoen wordt afgerond. Er komen 2900 acres bij, wat het skigebied meteen al meer dan twee keer zo groot maakt. Er komen 110 afdalingen bij en er worden 9 nieuwe liften geopend. BAM! Dat is nog eens een uitbreiding. Ergens in de tijd daarna komen er nog 7 liften, 25 afdalingen en 800 acres bij, maar wanneer dit gebeurd is nog niet bekend. Wel duidelijk is dat het meteen een van de grootste skigebieden van het land wordt. Op dit moment is Park City, dat in dezelfde gemeente ligt, het grootste skigebied van de VS met 7300 acres skiterrein.

Je kunt nu vanuit Deer Valley al enkele nieuwe afdalingen zien. De bomen zijn al gekapt en de afdalingen zijn bijna klaar om van te skiën. Nog even wachten tot volgend jaar dus.

Niet alleen liften en afdalingen

Er komen niet alleen liften en afdalingen bij, maar ook een nieuwe lodge en parkeerplaats met plek voor 1200 auto’s. Tevens worden er restaurants op de piste gebouwd. En niet geheel onbelangrijk: er worden ook nieuwe banen gecreëerd. Omdat Deer Valley bekendstaat om z’n hoge serviceniveau, moet er aardig wat personeel aangenomen en opgeleid worden om dat serviceniveau te behouden. Verwacht wordt dat er 2000 banen ontstaan.

De huidige pistekaart kan volgend seizoen de prullenbak in, want die ziet er dan heel anders uit.

Op deze afbeelding zie je hoeveel terrein er bij het skigebied komt. Bizar! (© Deer Valley)

Wil je meer weten over de uitbreiding? Dat kan via de website van Deer Valley. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Afgelopen februari heb ik zelf voor het eerst in Deer Valley geskied en ik kom er na de uitbreiding graag nog eens terug!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in