Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: skiën zonder snowboarders in Deer Valley

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Deze week een update vanuit een skigebied aan de andere kant van de oceaan. Een skigebied waar alleen skiërs welkom zijn. Ik ben in Deer Valley, Utah, één van de drie resterende skigebieden in de Verenigde Staten waar snowboarders niet welkom zijn. Hoe dat is? Top! Maar dat heeft niets met de missende snowboarders te maken.

Deer Valley: waar je Service met een hoofdletter S schrijft

Voordat we vanochtend de piste op konden, werd ik in het hotel verrast door een skilocker waar geen ski’s in stonden. En die had ik de dag daarvoor nog aangemeten gekregen in het hotel van de Ski Butlers (die komen namelijk naar je hotel om je huurspullen af te passen). Fijne service, want dan hoef je niet naar de skiverhuur toe. Ik had weliswaar m’n eigen schoenen mee, maar die ski’s en stokken stonden toch zeker in het kluisje. Bijzonder. Totdat na 10 seconden vreemd kijken een van de Ski Butlers me vertelde dat ze de ski’s alvast naar de piste hadden gebracht. Die overigens ook maar twee minuten lopen was vanuit het hotel. Als dat geen service is?

Met de Ski Butlers hoef je niet naar de skiverhuur. Ze komen naar je hotel om je skischoenen te passen en je ski’s te geven.

Bijzondere wandeling naar de piste

Op naar de piste dus. En aangezien het in het dorp zo’n 25 centimeter had gesneeuwd, verwachtte ik goed op te moeten passen op straat. Niets is minder waar, want in Deer Valley zijn de wandelpaden tussen de hotels en de piste verwarmd. Bizar. Ook bizar: in de twee minuten wandelen naar de piste ben ik zeker tien medewerkers van het skigebied en het hotel tegenkomen die me vroegen of ze me konden helpen met iets, of me een fijne dag wensten. Dat voelt toch wel heel welkom, ook al is het misschien iets overdreven voor ons nuchtere Nederlanders.

Een heerlijk laagje verse sneeuw vanochtend!

Op pad met de mountain host

Eenmaal bij de piste, stond mountain host Jody op ons te wachten. Ze werkt al 27 jaar als host in het skigebied en liet ons vandaag haar mooiste plekjes zien. En dit was geen speciale service voor ons. In het skigebied staan de hosts elke dag voor je klaar om je gratis door het skigebied te loodsen op gezette tijden. En hebben ze geen groep, dan staat er een mountain host bovenaan de piste bij het pistebord, om je de weg te wijzen en je vragen te beantwoorden.

Ski with a champion

Het skiën met de mountain host is een gratis service van het skigebied, maar wil je echt een bijzondere gids, dan kun je een ‘champion’ boeken. Omdat er in Deer Valley zoveel (ex) topsporters wonen, heeft het skigebied het ‘Ski with a champion’ programma in het leven geroepen. Deze winter kun je met zes oud-atleten skiën. Alle zes hebben ze geskied tijdens de Olympische Spelen in verschillende onderdelen. En ze zijn dus te boeken. Dat kost je wel een zak met geld ($2845 dollar per dag in het hoogseizoen), maar het is een erg bijzondere ervaring.

Iedereen kan overal skiën

Wij skieden vandaag niet met een Olympische skiër, maar Jody heeft ons meegenomen door het prachtige skigebied. En wat opvalt: iedereen skiet overal. Op de piste, buiten de piste, tussen de bomen, het kan allemaal. Het hele skigebied is gecontroleerd en lawines zijn daardoor dus eigenlijk niet mogelijk als je in het skigebied blijft. Wat ook meteen betekent dat iedereen buiten de piste kan skiën, ook zonder lawine-uitrusting. En eerlijk: de afdalingen zijn ook niet zo steil en dat maakt dat je niet heel goed hoeft te skiën om buiten de piste te skiën.

Je hoeft geen perfecte techniek te hebben om buiten de piste te skiën in Deer Valley.

Een dag in Deer Valley in beeld

Hieronder zie je nog enkele foto’s van vandaan in Deer Valley, waar alles draait om service en om een onvergetelijke wintersportervaring. En die heb ik gehad. Wat was het genieten!

Snowboarders niet gemist

Na een dag in Deer Valley moet ik zeggen dat ik de snowboarders niet heb gemist. Eerlijk gezegd is het me ook helemaal niet opgevallen dat er geen snowboarders waren. Zou ik vanwege hun ‘skiers only’ beleid terugkomen naar Deer Valley? Nee, natuurlijk niet. Maar wel vanwege de service en de heerlijke afdalingen tussen de bomen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in