Nieuwsalert per mail ontvangen

Dit is waarom Serfaus-Fiss-Ladis een echt familiegebied is

© Serfaus-Fiss-Ladis, Daniel Zangerl

De meeste scholen zijn weer begonnen. Dit betekent dat de winter weer een stapje dichterbij is en het wintersportgevoel begint te kriebelen. Het perfecte moment dus om je te oriënteren op de wintersport voor komend seizoen. Natuurlijk wil je het zelf naar je zin hebben tijdens de wintersport, maar je wilt ook dat de kinderen niks tekort komen. In Serfaus-Fiss-Ladis is dit geen enkel probleem en is een combinatie tussen kinderplezier en goed skiën gewoon mogelijk. Dit is waarom Serfaus-Fiss-Ladis een echt familieskigebied is.

Uitstekende kinderopvang

Soms is het als ervaren of gemiddeld skiër lastig om aan je trekken te komen als je met jonge kinderen de witte bergen opzoekt. De wintersportvakantie kan namelijk niet hetzelfde worden ingevuld. Het niet gaan skiën vanwege de jonge kinderen is in Serfaus-Fiss-Ladis verleden tijd. Vlakbij het dalstation in Serfaus is namelijk een kinderopvang. De ‘Mumlikrippe’ is voor kinderen vanaf 0 tot 5 jaar. Daarnaast is er ‘Bertha’s Kindergarten’ bij het dalstation Möseralmbahn in Fiss. Deze kinderopvang is geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden. Door middel van de kinderopvang kunnen ouders ongestoord skiën zonder zich zorgen te hoeven maken over de kids. Die hebben het daar namelijk echt wel naar hun zin. Een uitstekende mogelijkheid dus om een je een paar dagen lekker uit te leven op de pistes.

Binnen no-time de berg afdalen door de lessen van goede skischolen

In Serfaus-Fiss-Ladis zijn goede skischolen te vinden voor kinderen vanaf 3 jaar. De leraren weten de kinderen altijd enthousiast te krijgen voor het skiën. Daarnaast past de skischool Fiss-Ladis hier de Snow-V techniek toe. De door skischool Fiss-Ladis en het bedrijf Sunkid ontwikkelde techniek zorgen ervoor dat de kinderen nog sneller leren skiën. Door het unieke railsysteem krijgen jonge wintersporters de bewegingen snel onder de knie en worden de ploegbochten gelijk gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat het skiën op de piste een stuk beter gaat. Het ski-onderwijs ligt voor kinderen een stuk voorop in vergelijking met andere skigebieden. Dit is één van de voordelen die Serfaus-Fiss-Ladis een echt familieskigebied maakt. Daarnaast beschikken de skischolen hier over restaurants waar de kinderen van de skischool kunnen eten.

De skiliften

De skiliften willen voor kinderen nog wel eens een probleem vormen. Dit komt doordat zij nog korte benen hebben en niet goed weten hoe ze moeten instappen en uitstappen. In 2008 kreeg Serfaus-Fiss-Ladis de eerste kindveilige stoeltjeslift. De 8-persoons stoeltjeslift van de ‘familienbahn Gampen’ is uitgerust met een speciaal systeem. Bij de toegangspoortjes meet het systeem de lengte van de passagiers. Deze gegevens worden verwerkt en hierop wordt de instapband bij de lift in hoogte afgesteld. Daarnaast heeft de veiligheidsbeugel geen voetrooster en is de lift van een systeem voorzien waardoor de kinderen niet uit kunnen glijden. Ook de andere liften in het skigebied zijn voorzien van speciale instapsystemen voor kinderen en zijn waar nodig de stoeltjesliften extra uitgerust met kinderbeveiliging. Al met al, een makkie dus om met ze op pad te gaan zonder moeite te krijgen bij liften.

Serfaus-Fiss-Ladis

© Serfaus-Fiss-Ladis, Daniel Zangerl

Ook op de piste zelf is aan de kinderen gedacht

Naast alle bovengenoemde voorzieningen is er op de piste tevens aan de kinderen gedacht. Zo is er een speciaal kinderland ontworpen. Ook voor de kleine toppers is er genoeg uitdaging te vinden in het ‘Berta’s kids Funpark’, waar allerlei elementen een leuk parcours vormen. Wanneer je samen met de kids op pad gaat, kun je de ‘murmlitrail’ nemen. Dit is een multimediale afdaling voor de kids. Liever op zoek naar avontuur? Kies dan voor de ‘Bärenpiste’. Deze afdaling garandeert plezier voor het hele gezin. Skiën doe je natuurlijk het liefst met het z’n akllen. Toch wordt het voor jonge kinderen die nog maar net of sinds kort op de pistes staan aangeraden om op les te gaan. Dit voor eigen veiligheid en voor anderen. Lessen in de ochtend en familieplezier in de middag, dat is waarom Serfaus-Fiss-Ladis een echt familieskigebied is.

© Serfaus-Fiss-Ladis, Andreas Kirschner

Wil je meer weten over dit familiegebied? Klik dan hier.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in