Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Digitaal vignet Zwitserland – zo koop je ‘m

Autorijden

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het digitaal vignet Zwitserland heeft lang op zich laten wachten, maar is er dan eindelijk. Vanaf 1 augustus 2023 is naast het fysieke vignet ook het digitale vignet verkrijgbaar. Hoe je eraan komt? Dat is vrij simpel.

Vignet Zwitserland

Om gebruik te mogen maken van de autowegen en snelwegen in Zwitserland, dien je in het bezit te zijn van een geldig vignet Zwitserland. De vignetten in het land zijn jaarvignetten, die geldig zijn van 1 december van het vorige jaar tot en met 31 januari van het jaar erop. De kosten: al jaren 40 Zwitserse franken. Meer informatie lees je op onze pagina over het vignet Zwitserland.

Digitaal vignet Zwitserland

Nu ook digitaal verkrijgbaar

Sinds enkele jaren kun je in Oostenrijk een digitaal vignet kopen. En dat is wel zo makkelijk, want het scheelt je weer de sticker van het autoruit afkrabben. Bovendien kun je het vignet gemakkelijk thuis aan je kenteken koppelen. Na Oostenrijk volgt ook Zwitserland met de digitale variant. Per 1 augustus 2023 is het vignet beschikbaar.

Digitaal vignet Zwitserland kopen

Vooralsnog wordt de keuze voor een fysiek of digitaal vignet aan de automobilist overgelaten. De prijs is hetzelfde en de geldigheidsduur ook. Je koopt het vignet via www.e-vignette.ch of andere webshops zoals vignet-bestellen.nl. Je hebt een creditcard nodig of een account bij TWINT (een Zwitserse betaaldienst). Mogelijk wordt het fysieke vignet in de toekomst afgeschaft, als blijkt dat minder dan 10 procent van de vignetten nog fysiek verkocht wordt.

Digitaal vignet Oostenrijk

Veel wintersporters gaan niet naar Zwitserland, maar naar Oostenrijk. Daar waren ze dus enkele jaren eerder met de introductie van een digitaal vignet. Wij vinden dat heel fijn werken. Je moet wel met een aantal zaken rekening houden. Waar je op moet letten bij de aanschaf daarvan? Dat lees je in ons blog over het digitaal vignet Oostenrijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in